Sākums > Receptes > Zupas

Tomātu biezzupa ar gailenēm

2014. gada 16. maijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
40 min
1. Katliņā sakarsē eļļu. Uz vidēji karstas liesmas apcep smalki sagrieztu sīpolu. Karsē ~5 minūtes. Pievieno smalcinātu ķiploku un čili pulveri, karsē vēl pāris minūtes;
2. Katla saturam pievieno tomātu pastu un maisot karsē minūti;
3. Pievieno tomātus un gailenes. Pieber arī sarīvētu sieru;
4. Katliņā ar tomātiem lej ūdeni un uzvāra. Kad zupa sāk burbuļot, samazina liesmu un vāra vēl 10-15 minūtes;
5. Pēc garšas pievieno cukuru, vīna etiķi, sāli un maltus melnos piparus. Izslēdz plīti un ļauj zupai vēl 10 minūtes pastāvēt siltumā, lai garšas savelkas.
6. Labu apetīti!
Uz augšu