Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Izdevīgais burkānu sautējums

2014. gada 11. maijs
Foto: Receptes.lv
Bērnībā reti kuram garšo vārīti burkāni, man tajā skaitā, taču, ciemojoties pie vecmammas māsas, bij` jāēd, kas ir mājās vai izaug pašu dārziņā. Tā nu man iemānīja vārītus burkānus un vēl piedevām ar mannu. Tik ļoti iegaršojās, ka pieaugot palūdzu recepti un kā gaļēdājs pievienoju savu mīļāko produktu - malto gaļu. Ja šo recepti taisa bez gaļas, iznāk ļoti ekonomisks un sātīgs ēdiens, ko nav smādējuši arī smagā darba darītāji! Ceru, ka kādam vēl iegaršosies!
Pagatavošana
90 min
1. Nomizo burkānus un sīpolus. Liek cepties malto gaļu, pievieno garšvielas;
Foto: Receptes.lv
2. Uzliek vārīties burkānus (ilgākais process visā receptē, tāpēc var sagriezt burkānus mazākos gabaliņos, lai ātrāk gatavi). Kamēr tie vārās, sagriež sīpolus un arī apcep, pievieno ķiploksāli. Sīpolus var cept kopā ar gaļu, bet man patīk atsevišķi. Kad burkāni gandrīz gatavi - mazliet par cietu, lai ēstu uzreiz, - tos sagriež ripiņās vai cik smalki patīk;
Foto: Receptes.lv
3. Kad viss sagatavots, vok pannā liek sagrieztos burkānus, pievieno mannas putraimus (kas nav ne vārīti, ne kā citādi termiski apstrādāti), kārtīgi samaisa;
4. Kad manna mazliet iekrāsojas no burkāniem, pievieno malto gaļu un sīpolus. Visu samaisa un pasautē ar vāku, līdz burkāni ir gatavi, apmēram 5 minūtes.
5. Labu apetīti!
Uz augšu