Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Cepumu kūka ar svaigām ogām un putukrējumu

2014. gada 28. aprīlis
Foto: Receptes.lv
Ir ēsta bērnībā, bet ar ievārījuma pildījumu svaigo ogu vietā. Tieši tādu, kāds ir rakstīts receptē, esmu ēdusi tikai pašu mājās. Visiem ciemiņiem arī ļoti garšo. Iesaku arī jums. Nav lēts prieks, bet kūkai, salīdzinot ar veikalā dabūjamo, būs apmēram 3kg.
Pagatavošana
40 min
1. Cepumus pamērcē siltā pienā un liek 4x4, lai sanāk vienā kārtā 16 cepumi.
2. Saputo putukrējumu ar cukuru un iemaisa visu biezpienu, tad vēl nedaudz sajauc masu ar mikseri, jo biezpienu speciāli pirms tam nemaļ.
3. Uz cepumu pirmās kārtas uzziež putukrējuma- biezpiena masu, tad uzsmērē svaigi sacukurotās, samaltās ogas. Taisa vēl vienu tādu pašu kārtu.
4. Noslēdz ar cepumu kārtu, virs kuras uzsmērēta putukrējuma- biezpiena masa.
5. Liek ledusskapī. Kūka ēdama pēc divām stundām, bet garšīgāk būs no rīta, jo cepumi būs vairāk sabrieduši.
6. * Ar citiem cepumiem neiesaku eksperimentēt, jo ir mēģināts un nav garšīgi. Labāk pirkt selgas cepumus, kad tiem ir akcijas cena un ielikt tos celafāna maisiņā, kuru kārtīgi aizsien, jo cepumiem pievelkas visas smakas un smaržas. Kūkas gatavošanai varianti ir tik daudz, cik šķirņu cepumus Selga var nopirkt. Vidū var likt brūno cepumu kārtu.
7. Labu apetīti!
Uz augšu