Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Siera kūka ''gotiņa"

Siera kūka ''gotiņa"

FOTO: No privātā arhīva

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 2 paciņas "Selgas" cepumu
  • 500 g Ricotta siera
  • 3 olas
  • 175 g sviesta
  • Skābais krējums (jo treknāks, jo labāk)
  • Citrons
  • Vaniļas aromatizētājs (var arī ekstraktu)
  • Cukurs
  • 10 gab. konfektes "gotiņa"
  • Ananāsu gabaliņi
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

120 min.
  1. Sagatavo sastāvdaļas. Bildes sastāvdaļu daudzums nesakrīt ar patieso daudzumu, tapēc pēc tā nevadieties.
    Sagatavo sastāvdaļas. Bildes sastāvdaļu daudzums nesakrīt ar...

    FOTO: No privātā arhīva

  2. Abas cepumu paciņas sasmalcina un pievieno izkausēto sviestu. Masu samaisa.
    Abas cepumu paciņas sasmalcina un pievieno izkausēto sviestu...

    FOTO: No privātā arhīva

  3. Cepumu masu izklāj vienmērīgi cepamtraukā, lai masa būtu pietiekami stingra pie trauka malām (man personīgi patīk izklāt arī uz maliņām, bet var arī tikai pamatni, tā ir jūsu izvēle).
    Cepumu masu izklāj vienmērīgi cepamtraukā, lai masa būtu pie...

    FOTO: No privātā arhīva

  4. Sieru blendē kopā ar olām, liekot tās pakāpeniski klāt sieram. Pievieno izspiestu citrona sulu (es izmantoju pusīti) un cukuru pēc garšas.
  5. Pievieno dažus pilienus vaniļas ekstrakta un blenderē, lai sanāk krēmīga masa. Beigās pievieno 3 ēdamkarotes skābā krējuma un samaisa.
  6. Masu ielej cepamtraukā.
    Masu ielej cepamtraukā.

    FOTO: No privātā arhīva

  7. Kūku liek 200 °C uzsildītā cepeškrāsnī uz 55 minutēm.
  8. Pēc tam, kad kūka gatava, to rotā ar izkausētām ''Gotiņām'' un ananasu gabaliņiem.
  9. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Sātīgais kabaču sacepums

Sātīgais kabaču sacepums

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA