Kartupeļu klimpas ar gaļas pildījumu

4 1

Sastāvdaļas

  • Kartupeļi
  • Stērķele
  • Ūdens
  • Sāls
  • Ola
  • Maltā gaļa
  • Sīpols
  • Pipari
  • Garšvielas
  • Skābais krējums

Pagatavošana

60 min.
  1. Kartupeļus sarīvē un nospiež sulu. Kad sula nostājusies, to lej virsū kartupeļiem, pa virsu uzlej karstu ūdeni tā, lai veidojas klīsteris un, lai kartupeļi turētos kopā. Pieber sāli;
  2. Pievieno olu (ja neizmanto klīsteri, tad tā obligāti nepieciešama);
  3. No iegūtās masas veido klimpas;
  4. Samaļ gaļu, pievieno labi daudz sīpolu, piparus un citas garšvielas pēc izvēles;
  5. Ņem masu un uz plaukstas izveido plācenīti, vidū liek gaļas pikucīti, kam pāri pārliek kartupeļu masu. Plācenīti veido tā, lai, to aizverot, malas nosegtu gaļu;
  6. Klimpas liek verdošā ūdenī un vāra, līdz tās ir gatavas;
  7. Uz pannas tikmēr apcep sīpolus, kuriem pievieno krējumu;
  8. Izvārītās klimpas kārto uz šķīvja, aplej ar sīpolu un krējuma mērci.
  9. * Klimpas var arī nevārīt, bet cept uz pannas.
  10. * Šādas klimpas var gatavot arī bez gaļas. Tad jātaisa sātīgāka mērce, apcepot speķa gabaliņus ar sīpoliem.
  11. Labu apetīti!

Komentāri

GUNARS 2014. gada 16. jūnijs 16:29
garsigi,bet nosaukums gan bus cepelini!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni