Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kartupeļu cepelīni ar gaļas pildījumu

2014. gada 20. februāris
Foto: Shutterstock.com
Cepelīnus var arī nevārīt, bet cept uz pannas vai cepeškrāsnī.
Pagatavošana
60 min
1. Kartupeļus sarīvē un nospiež sulu. Kad sula nostājusies, to nolej, nostādināto cieti pievieno kartupeļiem, pa virsu uzlej karstu ūdeni tā, lai veidojas klīsteris un, lai kartupeļi turētos kopā. Pieber sāli.
2. Samaļ gaļu, pievieno labi daudz sīpolu, piparus un citas garšvielas pēc izvēles;
3. Ņem kartupeļu masu un uz plaukstas izveido plācenīti, vidū liek gaļas pikucīti, kam pāri pārliek kartupeļu masu. Plācenīti veido tā, lai, to aizverot, malas nosegtu gaļu.
4. Cepelīnus liek verdošā ūdenī un vāra, līdz tie ir gatavi.
5. Uz pannas tikmēr apcep sīpolus un speķa kubiņus. Ja vēlas, pievieno skābu krējumu.
6. Izvārītos cepelīnus kārto uz šķīvja, aplej ar mērci.

Labu apetīti!
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu