Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Plūmju torte gunas tantes gaumē

2014. gada 17. februāris
Foto: Vēsma Sūna
Pagatavošana
60 min
1. Veidnē ar noņemam malām izcep biskvītu: 3 olas sadala, vispirms sakuļ baltumu stingrās putās, pēc tam citā traukā dzeltenumus ar 3 ēd. k. cukura, piejauc klāt 3 ēd. k. miltu, pievieno sakulto baltumu.
2. Cep līdz gaiši brūnai krāsai. Kamēr cepas un dziest biskvīts, uzbriedina želatīnu katrai kārtai citā krūzē: uz 1 ēd. k. želatīna 100 g ūdens, bet uz 2 ēd. k. - 200 g ūdens.
3. Biezpienam pievieno 100 g cukura un uzbriedinātu un izkausētu 1 ēd. k. želatīna (es to kausēju mikroviļņu krāsnī uz 30 sek. max režimā), masu sablenderē līdz viendabīgai konsistencei un uzlej biskvītam. Liek ledusskapī uz ~ 20 min.
4. Plūmju biezeni sajauc ar atlikušo cukuru (katram cits saldums), pievieno otro ēd. k. izkausētā želatīna un uzmanīgi uzlej baltajai kārtai. Pirms pasniegšanas veidnei noņem malas.
5. * Mēs nekā citādi nedekororējam, jo trīs kārtas jau tā izskatās skaisti. Ja gadās, ka biezpiena kārta vēl nav sastingusi, tad būs neparasts zieds, ja par ilgu gaidīsiet - kārtas var dalīties.
6. * Man nesanāk uztaisīt šo torti ar gatavo biskvītu, jo tas ir ļoti viegls un tukšs - izšķīst un gāžas.
7. Labu apetīti!
Uz augšu