Plūmju torte gunas tantes gaumē

Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 3 olas
  • 2 x 180 g biezpiena
  • 300 g cukura
  • 3 ēd. k. miltu
  • 3 ēd. k. želatīna
  • 500 g plūmju biezeņa bez cukura (pagatavošanu skatīt Plūmju biezenis)
  • Ūdens

Pagatavošana

60 min.
  1. Veidnē ar noņemam malām izcep biskvītu: 3 olas sadala, vispirms sakuļ baltumu stingrās putās, pēc tam citā traukā dzeltenumus ar 3 ēd. k. cukura, piejauc klāt 3 ēd. k. miltu, pievieno sakulto baltumu.
  2. Cep līdz gaiši brūnai krāsai. Kamēr cepas un dziest biskvīts, uzbriedina želatīnu katrai kārtai citā krūzē: uz 1 ēd. k. želatīna 100 g ūdens, bet uz 2 ēd. k. - 200 g ūdens.
  3. Biezpienam pievieno 100 g cukura un uzbriedinātu un izkausētu 1 ēd. k. želatīna (es to kausēju mikroviļņu krāsnī uz 30 sek. max režimā), masu sablenderē līdz viendabīgai konsistencei un uzlej biskvītam. Liek ledusskapī uz ~ 20 min.
  4. Plūmju biezeni sajauc ar atlikušo cukuru (katram cits saldums), pievieno otro ēd. k. izkausētā želatīna un uzmanīgi uzlej baltajai kārtai. Pirms pasniegšanas veidnei noņem malas.
  5. * Mēs nekā citādi nedekororējam, jo trīs kārtas jau tā izskatās skaisti. Ja gadās, ka biezpiena kārta vēl nav sastingusi, tad būs neparasts zieds, ja par ilgu gaidīsiet - kārtas var dalīties.
  6. * Man nesanāk uztaisīt šo torti ar gatavo biskvītu, jo tas ir ļoti viegls un tukšs - izšķīst un gāžas.
  7. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi