Smalkmaizītes ar krēmu

5 1

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 250 g milti
  • 100 ml piens
  • 10 g svaigais raugs
  • 2 gab. olas
  • 25 g cukurs
  • Šķipsniņa sāls
  • 50 g sviests
  • Sīrupam:
  • 500 g ūdens
  • 1 apelsīns
  • 250 g cukurs
  • Pāris piles ruma esence
  • Pasniegšanai:
  • 300g Saldais krējums + cukurs pēc garšas
  • Svaigas ogas - mellenes, avenes
  • Vārītajam krēmam:
  • 1 ola
  • 160 ml piens
  • 2 ēd. k. kukurūzas ciete
  • 2 ēd. k. cukurs
  • Vaniļas cukurs
  • Pūdercukurs
  • Piparmētras lapiņas

Pagatavošana

180 min.
  1. Gatavo mīklu: olas maisa kopā ar cukuru, sāli. Var maisīt ar karoti un var ar mikseri ar mīklai paredzētiem uzgaļiem.
  2. Raugu izšķīdina pienā. Iemaisa olu maisījumā, pievieno pusi miltu, tad izkausētu sviestu.
  3. Ber atlikušos miltus un kārtīgi izmaisa mīklu. Jo ilgām maisa, jo labāk. Sanāk bieza, lipīga mīkla.
  4. Apsedz un ļauj rūgt siltā vietā stundu vai - līdz tā trīskāršojas apjomā;
  5. Uzrūgušo mīkli vēl kārtīgi izmaisa. Liek formiņās, kas iesmērētas ar eļļu. Ja formiņas ir no silikona, tad tās nav jāsmērē. Pilda formiņas līdz pusei. Apsedz ar maisiņu vai pārtikas plēvi, raudzē vēl 30 minūtes;
  6. Liek iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī ap 180 grādiem uz 25 minūtēm vai, līdz maizītes skaisti paceļas un apbrūnē;
  7. Izņem no formas. Kamēr cepas maizītes, sagatavo sīrupu: apelsīnam norīvē miziņu, izspiež sulu, pielej ūdeni, pieber cukuru. Vāra uz nelielas uguns zem vāka ap 15 minūtēm. Beigās pievieno ruma esenci pēc sev tīkamas garšas;
  8. Sīrupu noņem no uguns un karstā liekam ceptās maizītes. Tās var būt kā tikko izņemtas no cepeškrāsns, tā arī padzisušas. Ja tikko izņemtas no cepeškrāsns, tās atrāk uzsūc sīrupu, bet, ja atdzisušas, nedaudz jāpavāļā, lai labi uzsūcās;
  9. Maizītes, kas izmērcētas sīrupā, liek ar kājām gaisā, jo cepurīte ir cietāka un uz tās maizītes labi tur savu formu;
  10. Ja sīrups palicis pāri, varam vēl ar karotīti apliet, jo par daudz tas nebūs;
  11. Gatavo vārīto krēmu: olu samaisa ar cukuru, kukurūzas cieti. Pielej viegli siltu pienu, izmaisa. Liek karsēties ūdens peldē, nepārtraukti maisot, līdz krēms sabiezē. Iemaisa gatavā krēmā vaniļu;
  12. Pilnībā atdzesē. Saldo krējumu saputo ar cukuru pēc garšas, ieputo vārīto krēmu;
  13. Glāzē vai deserta traucinos liek svaigas ogas, pāri - krēmu, tad - smalkmaizīti. Apkaisa ar pūdercukuru. Dekorē ar piparmētras lapiņām un avenēm.
  14. * Desertu nav jāsteidzās pasniegt, jo, ievelkoties ar krēmu, tas kļūst vēl burvīgāks.
  15. * Tā kā smalkmaizītes ir loti maigas konsistences, ļoti vienkārši to ēst arī no glāzes.
  16. * Otra versija pasniegšanai ir šāda: uz šķīvja kārto vārīto krēmu, uzber ogas. Liek smalkmaizīti, uzspiež putukrējumu, apkaisa ar kakao. Smalkmaizītes ir ļoti maigas, lielisks papildinājums - svaigās odziņas un saldais krēms.
  17. Labu apetīti!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti