Safrāna kekss ar mandelēm

Sastāvdaļas

  • 1 glāze piens
  • 125 g cukurs
  • 250 g sviests
  • 500 g milti
  • 25 g raugs
  • Šķipsniņa safrāns
  • 1 /2 tēj. k. sāls
  • 50 g rozīnes
  • 50 g mandeļu skaidiņas
  • Pūdercukurs

Pagatavošana

120 min.
  1. Sviestu saputo ar cukuru, pa vienai pievieno olas. Siltā pienā izkausē raugu, iesijā miltus, pievieno sagatavoto sviestu, miltos apviļātas rozīnes;
  2. Safrānu aplej ar karstu pienu, brītiņu nostādina, nokāš. Iegūto koši dzelteno šķidrumu caur sietiņu pievieno mīklai;
  3. Mīklu labi samīca un liek keksa veidnē, kas ieziesta ar sviestu un izkaisīta ar mandeļu skaidiņām;
  4. Uzraudzē, cep mērenā siltumā aptuveni 1 stundu;
  5. Atdzesē, izņem no veidnes, pārkaisa ar pūdercukuru.
  6. Labu apetīti!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi