Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Irāņu aitas gaļas zupa "bozbašs" ar āboliem

Irāņu aitas gaļas zupa "bozbašs" ar āboliem

FOTO: Shutterstock.com

Bozbašs ir Irānā, Azerbaidžānā un citās Tuvo Austrumu valstīs iecienīta zupa, ko gatavo no aitas gaļas, pievienojot dārzeņus, turku zirņus un skābus ābolus, kas piešķir zupai ļoti patīkamu aromātu.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 500 g aitas gaļa
  • 1 glāze/s turku zirņi
  • 5 g kartupeļi
  • 2 āboli
  • 2 sīpoli
  • 2 tomāti
  • 2 ēd. k. tomātu biezenis
  • 2 ēd. k. sviesta
  • Ūdens
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

120 min.
  1. Aitas gaļu sagriež gabaliņos, liek katlā, pārlej ar ūdeni tā, ka gaļa ir ūdenī, bet ne vairāk. Pieliek sāli un vāra uz nelielas uguns, ik pa laikam nosmeļot putas;
  2. Citā katlā vāra nomazgātus un pārlasītus zirņus, pārlejot tos ar 2-3 glāzēm ūdens. Vāra uz nelielas uguns. Ātrākam rezultātam var izmantot konservētus turku zirņus.
  3. Pēc 1- 1 ½ stundas zirņiem pievieno gaļas gabaliņus bez kauliem;
  4. Pieliek izkāsto buljonu, sviestā apceptus sīpolus, sagrieztus kartupeļus un ābolus, tomātu biezeni, sāli, piparus un sautē apmēram 20-25 minūtes ar vāku pārsegtā katliņā.
  5. Gatavu bozbašu pasniedz, pārkaisot ar zaļumiem.

    Labu apetīti!
    Gatavu bozbašu pasniedz, pārkaisot ar zaļumiem.

Labu apet...

    FOTO: Shutterstock.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Kraukšķīgie ukraiņu gurķi ar ķimenēm un burkāniem

Kraukšķīgie ukraiņu gurķi ar ķimenēm un burkāniem

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas