Sākums > Receptes > Zupas

Irāņu aitas gaļas zupa "bozbašs" ar āboliem

2014. gada 9. februāris
Foto: Shutterstock.com
Bozbašs ir Irānā, Azerbaidžānā un citās Tuvo Austrumu valstīs iecienīta zupa, ko gatavo no aitas gaļas, pievienojot dārzeņus, turku zirņus un skābus ābolus, kas piešķir zupai ļoti patīkamu aromātu.
Pagatavošana
120 min
1. Aitas gaļu sagriež gabaliņos, liek katlā, pārlej ar ūdeni tā, ka gaļa ir ūdenī, bet ne vairāk. Pieliek sāli un vāra uz nelielas uguns, ik pa laikam nosmeļot putas;
2. Citā katlā vāra nomazgātus un pārlasītus zirņus, pārlejot tos ar 2-3 glāzēm ūdens. Vāra uz nelielas uguns. Ātrākam rezultātam var izmantot konservētus turku zirņus.
3. Pēc 1- 1 ½ stundas zirņiem pievieno gaļas gabaliņus bez kauliem;
4. Pieliek izkāsto buljonu, sviestā apceptus sīpolus, sagrieztus kartupeļus un ābolus, tomātu biezeni, sāli, piparus un sautē apmēram 20-25 minūtes ar vāku pārsegtā katliņā.
5. Gatavu bozbašu pasniedz, pārkaisot ar zaļumiem.

Labu apetīti!
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu