Kekss "pūciņa"

2014. gada 8. februāris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
30 min
1. Olas sakuļ ar cukuru, līdz masa iegūst biezumu, kurā, ievelkot ar pirkstu, līnija lēni pazūd. Masai jābūt biezai, bez olu sķidruma. Ar roku kuļot, sanāk aptuveni 1, 30 min kult. Ar blenderi kuļot, jāskatās, lai nesasilst masa, savādāk nesanāks uzpušanās, bet gan pankūku mīklas variants;
2. Kad masa gatava, uzmanīgi iecilā izsijātus miltus, prātīgi, viegli apmaisa;
3. Sagatavo formu cepšanai. Malas un formas apakšu viegli apsmērē ar taukvielām, plānā kārtā iekaisa mannu (arī pa malām);
4. Liek augļus, piemēram, ābolus, sagrieztus sķēlītēs, veidnes apakšā. Virsū lej sagatavoto masu;
5. Liek cepeškrāsnī, kura uzkarsēta ap 180 grādiem, uz aptuveni 20-30 min. Nav ieteicams ielaist gaisu cepeškrāsnī cepšanas laikā, kekss var nepacelties. Gatavību pārbauda ar kociņu. Kad atdziest, var pārklāt virsu pēc vēlēšanās.
6. Labu apetīti!
Uz augšu