Aprikožu un mandeļu džems

Sastāvdaļas

8 porcijas
  • 500 g žāvētas aprikozes
  • 6 gl cukurs
  • ½ gl mandeļu skaidiņas
  • 2 l ūdens

Pagatavošana

150 min.
  1. Iemērc aprikozes ūdenī, atstāj uz nakti. Neizmanto metāla traukus;
  2. Ieliek divus nelielus šķīvīšus saldētavā;
  3. Aprikozes liek vārīties, kad ūdens uzvārījies, samazina liesmu un sautē ~45 min. vai, līdz aprikozes kļūst mīkstas;
  4. Uzsilda cukuru lielā cepešpannā krāsnī uz 250 grādos apmēram 10 minūtes, pa laikam apmaisot;
  5. Cukuru pievieno aprikozēm. Maisa uz lēnas uguns tā, lai džems nevārītos 5 minūtes, līdz cukurs izšķīdis. Pievieno mandeles. Džemam atkal ļauj vārīties apm. 20 min., nenosedz, pa laikam apmaisa;
  6. Kad džems sasniedzis 104* C, sāk pārbaudīt gatavību. Uz viena no sasaldētajiem šķīvjiem uzliek ¼ tēj. k. džema. Tas ir gatavs, ja veidojas plēvīte un džems krunkojas, ja to iespiež ar pirkstu;
  7. Ļauj džemam atdzist 5 minūtes, noņem "nesmukumus" (putas, burbuļus utml.) un pilda sterilās burciņās, aizvāko, apgriež otrādi uz 2 min., tad atstāj atdzist.
  8. * Produktu daudzums paredzēts astoņām 250 ml burciņām.
  9. Lai labi garšo!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konservējumi


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi