Sākums > Receptes > Konservējumi

Aprikožu un mandeļu džems

2014. gada 8. februāris
Foto:
Pagatavošana
150 min
1. Iemērc aprikozes ūdenī, atstāj uz nakti. Neizmanto metāla traukus;
2. Ieliek divus nelielus šķīvīšus saldētavā;
3. Aprikozes liek vārīties, kad ūdens uzvārījies, samazina liesmu un sautē ~45 min. vai, līdz aprikozes kļūst mīkstas;
4. Uzsilda cukuru lielā cepešpannā krāsnī uz 250 grādos apmēram 10 minūtes, pa laikam apmaisot;
5. Cukuru pievieno aprikozēm. Maisa uz lēnas uguns tā, lai džems nevārītos 5 minūtes, līdz cukurs izšķīdis. Pievieno mandeles. Džemam atkal ļauj vārīties apm. 20 min., nenosedz, pa laikam apmaisa;
6. Kad džems sasniedzis 104* C, sāk pārbaudīt gatavību. Uz viena no sasaldētajiem šķīvjiem uzliek ¼ tēj. k. džema. Tas ir gatavs, ja veidojas plēvīte un džems krunkojas, ja to iespiež ar pirkstu;
7. Ļauj džemam atdzist 5 minūtes, noņem "nesmukumus" (putas, burbuļus utml.) un pilda sterilās burciņās, aizvāko, apgriež otrādi uz 2 min., tad atstāj atdzist.
8. * Produktu daudzums paredzēts astoņām 250 ml burciņām.
9. Lai labi garšo!
Uz augšu