Aprikožu un mandeļu džems

3 1

Sastāvdaļas

8 porcijas
  • 500 g žāvētas aprikozes
  • 6 gl cukurs
  • ½ gl mandeļu skaidiņas
  • 2 l ūdens

Pagatavošana

150 min.
  1. Iemērc aprikozes ūdenī, atstāj uz nakti. Neizmanto metāla traukus;
  2. Ieliek divus nelielus šķīvīšus saldētavā;
  3. Aprikozes liek vārīties, kad ūdens uzvārījies, samazina liesmu un sautē ~45 min. vai, līdz aprikozes kļūst mīkstas;
  4. Uzsilda cukuru lielā cepešpannā krāsnī uz 250 grādos apmēram 10 minūtes, pa laikam apmaisot;
  5. Cukuru pievieno aprikozēm. Maisa uz lēnas uguns tā, lai džems nevārītos 5 minūtes, līdz cukurs izšķīdis. Pievieno mandeles. Džemam atkal ļauj vārīties apm. 20 min., nenosedz, pa laikam apmaisa;
  6. Kad džems sasniedzis 104* C, sāk pārbaudīt gatavību. Uz viena no sasaldētajiem šķīvjiem uzliek ¼ tēj. k. džema. Tas ir gatavs, ja veidojas plēvīte un džems krunkojas, ja to iespiež ar pirkstu;
  7. Ļauj džemam atdzist 5 minūtes, noņem "nesmukumus" (putas, burbuļus utml.) un pilda sterilās burciņās, aizvāko, apgriež otrādi uz 2 min., tad atstāj atdzist.
  8. * Produktu daudzums paredzēts astoņām 250 ml burciņām.
  9. Lai labi garšo!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi