Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Aveņu - šokolādes kūka bez cepšanas

2014. gada 8. februāris
Foto:
Pagatavošana
120 min
1. Sasmalcina cepumus un mandeles ne pārāk mazos gabaliņos;
2. Katliņā liek šokolādes gabaliņus, gabalos sagrieztu sviestu un saldo krējumu. Visu silda uz mazas uguns un maisa tikmēr, kamēr iegūst viendabīgu masu. Atliek mazliet atdzist;
3. Jebkura veida formā ieklāj pārtikas plēvi (var mazliet nosmērēt to ar eļļu, lai pēc tam viegli būtu noņemt no kūkas), vai arī ieklāj ar foliju, kā arī es darīju un ne ar ko nesmērēju;
4. Šokolādes masai pievieno sasmalcinātos cepumus un mandeles. Uzmanīgi pievieno nomazgātas un nosusinātas avenes (apmēram pusi no visa daudzuma, otra puse būs rotāšanai). Liek visu formā un ledusskapī uz pāris stundām, lai masa sastingst;
5. Kūku no formas izņem tādā veidā, lai tas, kas bija kā apakšējā daļa, tagad būtu virsma. Sajauc kakao pulveri ar pūdercukuru un caur sietiņu uzkaisa kūkai. Izrotā ar atlikušajām avenēm un mandelēm.
6. * Kūka saldētavā nav jāliek. Pietiek ar ledusskapi, bet vismaz kādas trīs stundas (man gan prasījās ilgāk) ir jāpatur, lai labi sacietē, citādi nevar smuki sagriezt.
7. * Šokolādi, droši vien jau, ka var arī kompensēt ar kakao, vienīgi tad jāskatās, lai nav par sausu, jo pati šokolāde jau ir kā šķidra masa, bet pulveris ir pulveris. Varbūt, ka tad mazliet vairāk jāpieliek saldā krējuma vai sviesta.
8. Labu apetīti!
Uz augšu