Sātīgā ābolkūka

2014. gada 8. februāris
Foto:
Pagatavošana
60 min
1. Olu dzeltenumus samaisa ar cukuru. Pievieno mīkstu sviestu, sodu, dzēstu ar etiķi, vaniļu, sāli, sajauc mīklu.
2. No mīklas atdala 1/5 daļu un ieliek saldētavā. Pārējo liek tortes formā vai pannā ar augstām malām un izlīdzina arī gar sānu malām.
3. Nomizo ābolus, sagriež šķēlēs, liek uz mīklas (ja parastajā seno laiku tortes formā, tad ābolus liek pilnu formu līdz pašai augšai).
4. Sakuļ (un neputo) olu baltumu, palēnām pievienojot 1/2 glāzi cukura, un pārlej āboliem, pa virsu sarīvē no saldētavas izņemto mīklu, cep cepeškrāsnī vidējā karstumā 50 - 60 minūtes.

* Garšīga gan silta, gan auksta.

Labu apetīti!
Uz augšu