Sātīgā ābolkūka

3 1

Sastāvdaļas

  • 3 olu dzeltenumi
  • 3 /4 glāzes cukura
  • 200 g margarīna/ sviesta
  • 2 glāzes miltu
  • 1 /2 tējk. sodas
  • Šķipsna sāls
  • Vaniļa
  • Pildījums:
  • 1 kg skābu ābolu
  • 3 olu baltumi
  • 1 /2 glāze cukura

Pagatavošana

60 min.
  1. Olu dzeltenumus samaisa ar cukuru. Pievieno mīkstu sviestu, sodu, dzēstu ar etiķi, vaniļu, sāli, sajauc mīklu.
  2. No mīklas atdala 1/5 daļu un ieliek saldētavā. Pārējo liek tortes formā vai pannā ar augstām malām un izlīdzina arī gar sānu malām.
  3. Nomizo ābolus, sagriež šķēlēs, liek uz mīklas (ja parastajā seno laiku tortes formā, tad ābolus liek pilnu formu līdz pašai augšai).
  4. Sakuļ (un neputo) olu baltumu, palēnām pievienojot 1/2 glāzi cukura, un pārlej āboliem, pa virsu sarīvē no saldētavas izņemto mīklu, cep cepeškrāsnī vidējā karstumā 50 - 60 minūtes.

    * Garšīga gan silta, gan auksta.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

dace 2014. gada 10. decembris 20:08
tiešām garda

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize