Ķirbju pankūkas ar zaļajiem zirnīšiem

Sastāvdaļas

  • 500 g ķirbja
  • 150 g zaļo zirnīšu (saldētu, ne konservētu)
  • 2 olas
  • 100 ml kefīra
  • 60 g rīvēta siera
  • 2 ēd. k. mannas
  • 100 g miltu
  • Šķipsna sāls

Pagatavošana

30 min.
  1. Ķirbi un sieru sarīvē uz smalkās rīves.
  2. Pielej kefīru, iemaisa olu, sāli, mannu, miltus.
  3. Zaļos zirnīšus aplej ar verdošu ūdeni, pēc pāris sekundēm, kad tie atkusuši, notecina un uzlej ledus aukstu ūdeni. Šādi zirnīši cepoties nezaudēs savu zaļo krāsu.
  4. Iemaisa zirnīšus mīklā. Ja mīkla škiet loti šķidra, kas var gadīties atkarībā no ķirbja šķirnes, pievieno vēl mannu.
  5. Liek ar karoti uz pannas pankūkas, cep nelielā eļļas daudzumā no abām pusēm uz vidējas uguns.
  6. Pasniedz ar krējumu, kam pievienotas dilles un lociņi.
    Labi garšo kā siltas, tā aukstas.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi