Sākums > Receptes > Dzērieni

Šokolādes dzēriens ar olu krēmu

2013. gada 21. decembris
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
20 min
1. Olas dzeltenumus samaisa ar cukuru un vaniļas cukuru. Pielej 100 ml piena vai saldā krējuma (ar saldo krējumu masa būs biezāka, ar pienu - škidrāka);
2. Ar putojamo slotiņu visu izmaisa, līdz masa ir viendabīga;
3. Liek karsēties uz nelielas uguns, nepārtraukti maisot, līdz krēms sabiezē. Karsē apmēram 10 minūtes, lai izkarsējās jēlu olu dzeltenumu piegarša (dažu firmu olām mēdz būt gan piegarša, gan smarža ne tāda, kā vēlētos, tādēļ to izkarsē un būs kārtībā);
4. Kad krēms ir sabiezējis, izkarsējies, pievieno kakao pulveri, samaisa līdz viendabīgai masai. Pielej 100 ml piena un atkal izmaisa, liek vēlreiz karsēties un pielej atlikušos 200 ml piena;
5. Maisa karsējot aptuveni 5 minūtes. Atdzesē vai arī pasniedz kā karsto šokolādi.
6. * Es atdzesēju, lai varētu izdekorēt un pasniegt ar saputotu saldo krējumu.
7. Labu apetīti!
Uz augšu