Sākums > Receptes > Deserti

Ziemassvētku mafini ar biezpienu

2013. gada 20. decembris
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
40 min
1. Biezpienu samaisa ar cukuru, vaniļas cukuru, kukurūzas cieti un olas dzeltenumu;
2. Citā traukā ber miltus, brūno cukuru, kakao pulveri, cepamo pulveri, piparkūku garšvielas un samaisa;
3. Katliņā lej pienu, pievieno sviestu, medu, cukuru un izkausē, līdz masa kļūst viendabīga. Nedaudz padzesē;
4. Miltu maisījumā ielej šķidro, padzisušo maisījumu, izmaisa. tad pa vienai pievieno olas. Izmaisa, līdz mīkla ir viendabīgas konsistences;
5. Formiņā liek vienu ēdamkaroti mīklas, tad - tējkaroti biezpiena pildījuma un pāri atkal karoti mīklas. Šādi sapilda visas formiņas;
6. Cep iepriekš 200 grādos uzsildītā cepeškrāsnī apmēram 18 minūtes.
7. * No šī sastāvdaļu daudzuma iznāk pagatavot 9 mafinus.
8. * Tā kā maffini uzpūšās, pildot formiņas, jāņem tas vērā un jāaizpilda 2/3 formiņas ar mīklu.
9. * Gatavus mafinus atdzesē, apkaisa ar pūdercukuru.
10. Labu apetīti!
Uz augšu