Ziemassvētku mafini ar biezpienu

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 150 g medus
  • 250 g milti
  • 75 g sviests
  • 75 g brūnais cukurs
  • 4 ēd. k. piens
  • 2 tēj. k. cepamais pulveris
  • 2 ēd. k. kakao pulveris
  • 1 ēd. k. piparkūku garšvielas
  • 2 gab. olas
  • Pūdercukurs
  • Pildījumam:
  • 100 g biezpiens
  • Cukurs
  • 1 tēj. k. vaniļas cukurs
  • 2 tēj. k. kukurūzas ciete
  • 1 gab. olas dzeltenums

Pagatavošana

40 min.
  1. Biezpienu samaisa ar cukuru, vaniļas cukuru, kukurūzas cieti un olas dzeltenumu;
  2. Citā traukā ber miltus, brūno cukuru, kakao pulveri, cepamo pulveri, piparkūku garšvielas un samaisa;
  3. Katliņā lej pienu, pievieno sviestu, medu, cukuru un izkausē, līdz masa kļūst viendabīga. Nedaudz padzesē;
  4. Miltu maisījumā ielej šķidro, padzisušo maisījumu, izmaisa. tad pa vienai pievieno olas. Izmaisa, līdz mīkla ir viendabīgas konsistences;
  5. Formiņā liek vienu ēdamkaroti mīklas, tad - tējkaroti biezpiena pildījuma un pāri atkal karoti mīklas. Šādi sapilda visas formiņas;
  6. Cep iepriekš 200 grādos uzsildītā cepeškrāsnī apmēram 18 minūtes.
  7. * No šī sastāvdaļu daudzuma iznāk pagatavot 9 mafinus.
  8. * Tā kā maffini uzpūšās, pildot formiņas, jāņem tas vērā un jāaizpilda 2/3 formiņas ar mīklu.
  9. * Gatavus mafinus atdzesē, apkaisa ar pūdercukuru.
  10. Labu apetīti!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi