Ziemassvētku mafini ar biezpienu

5 1

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 150 g medus
  • 250 g milti
  • 75 g sviests
  • 75 g brūnais cukurs
  • 4 ēd. k. piens
  • 2 tēj. k. cepamais pulveris
  • 2 ēd. k. kakao pulveris
  • 1 ēd. k. piparkūku garšvielas
  • 2 gab. olas
  • Pūdercukurs
  • Pildījumam:
  • 100 g biezpiens
  • Cukurs
  • 1 tēj. k. vaniļas cukurs
  • 2 tēj. k. kukurūzas ciete
  • 1 gab. olas dzeltenums

Pagatavošana

40 min.
  1. Biezpienu samaisa ar cukuru, vaniļas cukuru, kukurūzas cieti un olas dzeltenumu;
  2. Citā traukā ber miltus, brūno cukuru, kakao pulveri, cepamo pulveri, piparkūku garšvielas un samaisa;
  3. Katliņā lej pienu, pievieno sviestu, medu, cukuru un izkausē, līdz masa kļūst viendabīga. Nedaudz padzesē;
  4. Miltu maisījumā ielej šķidro, padzisušo maisījumu, izmaisa. tad pa vienai pievieno olas. Izmaisa, līdz mīkla ir viendabīgas konsistences;
  5. Formiņā liek vienu ēdamkaroti mīklas, tad - tējkaroti biezpiena pildījuma un pāri atkal karoti mīklas. Šādi sapilda visas formiņas;
  6. Cep iepriekš 200 grādos uzsildītā cepeškrāsnī apmēram 18 minūtes.
  7. * No šī sastāvdaļu daudzuma iznāk pagatavot 9 mafinus.
  8. * Tā kā maffini uzpūšās, pildot formiņas, jāņem tas vērā un jāaizpilda 2/3 formiņas ar mīklu.
  9. * Gatavus mafinus atdzesē, apkaisa ar pūdercukuru.
  10. Labu apetīti!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti