Karamelizētas apelsīna šķēles šokolādē

Sastāvdaļas

  • 1 gab. apelsīns
  • 300 g cukurs
  • 150 ml ūdens
  • Vaniļas cukurs
  • 50 g šokolāde

Pagatavošana

60 min.
  1. Katliņā vai pannā ieber cukuru, pielej ūdeni un uzvāra;
  2. Citā katliņā uzvāra ūdeni un ieliek tajā apelsīnu, patur pāris minūtes, šādi atbrīvojoties no rūgtuma;
  3. Apelsīnu sagriež ne pārāk planās šķēlēs, jo plānas vāroties izšķīdīs;
  4. Uzvārītajā sīrupā kārto apelsīna šķēles. Sīrupam jābūt tik daudz, lai apelsīnu šķēles būtu viegli nosegtas;
  5. Vāra uz nelielas uguns zem vāka, ik pa laiciņam apgrozot, lai vienmērīgi karamelizējās. Vāra vienu stundu vai, līdz miziņa kļūst viegli caurspīdīga;
  6. Apelsīnu šķēles kārto uz folija vai cepamā papīra. Liek cepeškrāsnī uz viszemākās tempertūras uz 20-25 minūtēm;
  7. Gatvās šķēles pārliek uz cita cepamā papīra gabala, atdzesē. Apelsīnu šķēles ir lipīgas, garšo kā sukādes;
  8. Atdzisušas apelsīnu šķēles iemērc izkausētā šokolādē, bet tik pat labi var arī apviļāt cukurā vai sasmalcinātos riekstos.
  9. * Atdzisuši apelsīni ir viegli gumijoti, tādi kā sukādes ar minimālu apelsīna rūgtumiņu.
  10. * Kopumā vienreizējs našķis un dekors kūkām.
  11. Labu apetīti!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi