Sākums > Receptes > Deserti

Karamelizētas apelsīna šķēles šokolādē

2013. gada 19. decembris
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
60 min
1. Katliņā vai pannā ieber cukuru, pielej ūdeni un uzvāra;
2. Citā katliņā uzvāra ūdeni un ieliek tajā apelsīnu, patur pāris minūtes, šādi atbrīvojoties no rūgtuma;
3. Apelsīnu sagriež ne pārāk planās šķēlēs, jo plānas vāroties izšķīdīs;
4. Uzvārītajā sīrupā kārto apelsīna šķēles. Sīrupam jābūt tik daudz, lai apelsīnu šķēles būtu viegli nosegtas;
5. Vāra uz nelielas uguns zem vāka, ik pa laiciņam apgrozot, lai vienmērīgi karamelizējās. Vāra vienu stundu vai, līdz miziņa kļūst viegli caurspīdīga;
6. Apelsīnu šķēles kārto uz folija vai cepamā papīra. Liek cepeškrāsnī uz viszemākās tempertūras uz 20-25 minūtēm;
7. Gatvās šķēles pārliek uz cita cepamā papīra gabala, atdzesē. Apelsīnu šķēles ir lipīgas, garšo kā sukādes;
8. Atdzisušas apelsīnu šķēles iemērc izkausētā šokolādē, bet tik pat labi var arī apviļāt cukurā vai sasmalcinātos riekstos.
9. * Atdzisuši apelsīni ir viegli gumijoti, tādi kā sukādes ar minimālu apelsīna rūgtumiņu.
10. * Kopumā vienreizējs našķis un dekors kūkām.
11. Labu apetīti!
Uz augšu