Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Cepta siera kūka ar biezpienu

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 300 g cepumi
  • 100 g sviests
  • 40 g vājpiena biezpiens
  • 3 gab. olas
  • 150 g saldais krējums
  • 100 g cukurs
  • 1 tēj. k. vaniļas cukurs
  • Rīvēta citrona miziņa
  • Sviests
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Cepumus ar blenderi saberž līdz smilšu konsistencei. Sviestu izkausē, pievieno cepumiem un samaisa kopā. Tortes veidni (24 cm) izklāj ar cepamo papīru;
  2. Iegūto masu ar rokām izlīdzina pa tortes veidni, kārtīgi izklājot un piespiežot pie veidnes dibena un malām. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 °C temperatūrai un cep 5–10 minūtes. Tad veidni izņem no krāsns un ļauj pamatnei atdzist;
  3. Biezpienu samaisa kopā ar cukuru, vaniļas cukuru, rīvēto citrona miziņu un olām;
  4. Saldo krējumu saputo stingrās putās un pievieno siera masai;
  5. Sagatavoto krēma masu ielej cepumu mīklas groziņā, veidni liek krāsnī uz aptuveni 50–60 minūtēm. Cep 150 °C temperatūrā;
  6. Kad kūka ir gatava, to izņem no krāsns un atstāj dzesēties. Kūku sagriež, kad tā atdzisusi, lai gabaliņi stingri turētos kopā.
  7. Labu apetītī!
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Skudru pūznis

Skudru pūznis

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas