Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Balto pupiņu vistas zupa

Balto pupiņu vistas zupa

FOTO: Putnu fabrika Ķekava

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 300 g vistas gaļas bez kauliem
  • 2 tējk. eļļas
  • 1 sīpols
  • 4 gab. ķiploka daiviņas
  • 1 tējk. kaltētas raudenes
  • 1 /2 tējk. sarkano piparu
  • 1 zaļa paprika
  • 200 g kaltētu balto pupiņu
  • 3 gl. vistas buljona
  • 1 /2 gl. saldā krējuma
  • Pētersīļi vai kinza
  • Sāls
  • Malti melnie pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Pupiņas iemērc ūdenī un atstāj uz 7–10 stundām. Ūdeni nolej, pupiņas pārlej ar svaigu ūdeni un vāra 30–40 minūtes, nokāš un 1 glāzi šķidruma saglabā.
  2. Sīpolus un ķiplokus smalki sagriež, pieber sarkanos piparus, raudeni un 3 minūtes sautē katliņā sakarsētā eļļā.
  3. Pievieno kubiciņos sagrieztu zaļo papriku un gabaliņos sagrieztu vistas gaļu, maisot visu cep vēl 15 minūtes.
  4. Pielej buljonu, saldo krējumu, saglabāto pupiņu novārījumu, pievieno novārītās pupiņas un vāra vēl 10 minūtes, pēc garšas pieliek sāli un maltus melnos piparus. Ņem vērā! Vārot pupiņas, sāls klāt jāliek tikai tad, kad pupiņas jau ir mīkstas, citādi miziņa kļūs cieta.
  5. * Pasniedzot pārber ar smalki sagrieztiem pētersīļiem vai kinzu.
  6. Labu apetīti!
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Seleriju un vistas filejas karbonādes

Seleriju un vistas filejas karbonādes

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 29. septembris 11:47 29.09 11:47
Konkurss ⟩ Vai vari atbildēt uz visiem jautājumiem pareizi un saukt sevi par diženu sēņotāju?
Izpildi testu un laimē "Lielo Latvijas sēņu grāmatu"

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas