Sākums > Receptes > Zupas

Balto pupiņu vistas zupa

2013. gada 12. decembris
Foto: Putnu fabrika Ķekava
Pagatavošana
60 min
1. Pupiņas iemērc ūdenī un atstāj uz 7–10 stundām. Ūdeni nolej, pupiņas pārlej ar svaigu ūdeni un vāra 30–40 minūtes, nokāš un 1 glāzi šķidruma saglabā.
2. Sīpolus un ķiplokus smalki sagriež, pieber sarkanos piparus, raudeni un 3 minūtes sautē katliņā sakarsētā eļļā.
3. Pievieno kubiciņos sagrieztu zaļo papriku un gabaliņos sagrieztu vistas gaļu, maisot visu cep vēl 15 minūtes.
4. Pielej buljonu, saldo krējumu, saglabāto pupiņu novārījumu, pievieno novārītās pupiņas un vāra vēl 10 minūtes, pēc garšas pieliek sāli un maltus melnos piparus. Ņem vērā! Vārot pupiņas, sāls klāt jāliek tikai tad, kad pupiņas jau ir mīkstas, citādi miziņa kļūs cieta.
5. * Pasniedzot pārber ar smalki sagrieztiem pētersīļiem vai kinzu.
6. Labu apetīti!
Uz augšu