Ķekavas dārzeņu salāti ar cāļu aknām

5 1

Sastāvdaļas

  • 500 g svaigas cāļu aknas
  • 1 gl gāzēta minerālūdens
  • 1 gl citronu sulas
  • Rukola
  • Paprika
  • Ciedru rieksti
  • Pipari
  • Baziliks
  • Dilles
  • Ķiploki
  • Sāls
  • Eļļa

Pagatavošana

80 min.
  1. Pagatavo marinādi - minerālūdeni un ½ glāzi citronu sulas ielej bļodā, pievieno sāli un piparus.
  2. Cāļu aknas sagriež un liek sagatavotajā marinādē apmēram uz vienu stundu.
  3. Tikmēr sagriež zaļumus – baziliku, dilles, ķiploku, rukolu un papriku, visu liek bļodā un samaisa.
  4. Pagatavo salātu mērci – ņem ½ glāzi citronu sulas, pievieno eļļu, sāli un piparus.
  5. Kad aknas iemarinētas (pēc 1 h), tās cep sviestā uz pannas 5 – 7 minūtes.
  6. Gatavas aknas pievieno salātiem, samaisa un pārlej ar mērci.
  7. Svarīgi atcerēties, ka iemarinētas aknas būs gaiši sārtā krāsā un ar īpaši labu garšu.
  8. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Salāti