Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Jēra kāja ar zirņu biezeni un sautētiem sarkanajiem kāpostiem

2013. gada 6. decembris
Foto: Koncepta restorāns “Viesistaba Vintage”
Pagatavošana
600 min
1. Jēra kāju atkaulo, uzber sāli un piparus no abām pusēm, timiānu un rozmarīnu sakapā un pārkaisa jēra kājas iekšpusē, melnplūmes un ķiplokus sagriež salmiņos un vienmērīgi izkārto kājas iekšpusē. Jēru saritina rullī, kārtīgi ietin pārtikas plēvē un pēc tam ietin folijā;
2. Liek cepties krāsnī 80 grādu karstumā aptuveni 8-10 stundas;
3. Zirņus liek vārīties verdošā ūdenī. Kad tie ir gandrīz gatavi, pievieno sāli. Kad zirņi mīksti, tad nokāš caurdurī, liek blendera krūzē, pievieno svaigsieru un sāli pēc garšas. Sablenderē, līdz izveidojas viendabīgs biezenis;
4. Kāpostus smalki sagriež. Katlā ieber cukuru, sagaida, līdz izveidojas karamele, tad pievieno sarkanvīnu, pavāra 4 min. un pievieno kāpostus, pārējās garšvielas un uz vidēja karstuma sautē ar vāku, ik pa laikam apmaisot, apmēram 1,5 stundas.\;
5. Pievieno medu un vēl garšvielas, ja vajag, noņem vāku un palielina karstumu, ik pa brīdim maisot. Kkaramelizē kāpostus, līdz šķidruma daudzums ir samazinājies un kāposti - gatavi;
6. Jēru iztin no folija un plēves, liek cepampannā un liek krāsnī 220 grādos 6 minūtes, lai apcepas garoziņa, tad griež šķēlēs un pasniedz ar kāpostiem un zirņu biezeni.
7. * "Ziemassvētki ir īstais laiks, lai palutinātu ģimeni ar īpašiem ēdieniem un kavētos kopīgās atmiņās par aizvadīto gadu. Ziemassvētkos iepriecinu savu ģimeni ar ēdieniem, ko pasniedzu kārtās, vienu pēc otra. Tas ļauj ilgāk baudīt ēdienu garšu, baudot nesteidzīgas sarunas pie svētku galda. Iesaku tradicionālo apjomīgo svētku galdu aizstāt ar īpašiem ēdieniem, ko pasniedziet ģimenei vai viesiem kārtās, vienu pēc otra. Visi jutīsies īpaši, novērtēs Jūsu veikumu un nebūs pārēdušies pirmajās minūtēs."
8. Labu apetīti!
9. Gatis Grosbergs
10. Viesistabas šefpavārs
Uz augšu