Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Franču pīrāgs "quiche lorraine"

2013. gada 2. decembris
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
40 min
1. Gatavo mīklu: sviestu kopā ar miltiem sadrupina drupačās, pievieno pusi no olas, šķipsniņu sāls un citrona sulu. Mīca mīklu, līdz tā ir vienā gabalā, ietin pārtikas plēvē, noliek malā;
2. Gatavo pildījumu: puravu sagriež sākumā četrās daļās gareniski un tad plānās šķēlēs, sālīto šķiņķi apcep uz pannas, līdz tas ir gatavs, kūpināto šķiņķi sagriež nelielos gabaliņos. Visas trīs sastāvdaļas sajauc bļodā;
3. Sieru sarīvē uz smalkās rīves, pievieno kopējā masā, liek klāt olas un krējumu. Izmaisa līdz viendabīgai masai;
4. Cepamtraukā ieklāj cepamo papīru, lai vēlāk pīrāgu var labi izņemt ārā. Mīklu kārto cepamtraukā. Šim mīklas daudzumam ideāls formas izmērs būtu ap 20 cm, jo tad sanāktu augstas maliņas.Tā kā man bija vien 24cm, tad maliņas no mīklas izpalika. Mīklu sadursta ar dakšiņu;
5. Pāri liek pildījumu. Tā kā maliņas no mīklas nav, tad pirms liku pildījumu sānus apsmērēju ar sviestu;
6. Cep iepriekš 180 grādos uzsildītā cepeškrāsnī aptuveni 25 minūtes.
7. * Pīrāgu pasniedz kā siltu, tā arī aukstu. Klāt piederēsies svaigi dārzeņi.
8. Labu apetīti!
Uz augšu