Veģetārā lazanja itāļu gaumē

Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 18 lazanjas plāksnītes
  • Parmas siers
  • Bešamela mērcei (Besciamella sauce):
  • 5 ēd. k. sviesta
  • 4 ēd. k. miltu
  • 3 glāzes piena
  • 2 tējk. sāls
  • ½ tējk. malta muskatrieksta
  • Veģetārajai tomātu mērcei:
  • 2 sīpoli
  • 2 burkāni
  • Baklažāns
  • 2 kabači
  • Tomātu mērce
  • Olīveļļa
  • Sāls

Pagatavošana

120 min.
  1. Pagatavo Bešamela mērci: vidējā katliņā silda sviestu, līdz tas izkūst. Pievieno miltus un maisa, līdz masa ir vienmērīga, bez kunkuļiem, vāra aptuveni 6-7 minūtes.
  2. Silda pienu, kad tas vārās, pievieno 1 glāzi sviesta masas. Šo masu patstāvīgi jauc, līdz tā ir vienmērīga un tad atkal liek vārīties uz 30 sekundēm, pievieno sāli un muskatriekstu un noliek malā.
  3. Pagatavo veģetāro mērci: uz pannas uzlej olīveļļu un gabaliņos sagrieztus sīpolus. Atstāj sīpolus cepties uz lēnas uguns līdz 2-3 min. Pievieno kubiciņos vai plānās šķēlēs sagrieztus burkānus, baklažānu, kabačus. Gatavo 15 min., pievieno tomātu mērci, sāli un glāzi ūdens. Gatavo vismaz 20 min.
  4. Katru no lazanjas plāksnītēm 1 min. vāra karstā ūdenī. Kad lazanjas plāksnītes ir izvārītas, paņem cepamtrauku un uzziež 2 karotes ar Bešamela mērci uz tā. Ieziestajā traukā kārto 6 lazanjas plāksnītes, tām pa virsu bagātīgi pārklāj veģetāro mērci, tad Bešamela mērci un Parmas sieru. Atkal pa virsu kārto 6 plāksnītes un atkārto iepriekšējo soli. Atkal virsū liek 6 plāksnītes, taču šoreiz pa virsu klāj tikai Bešamela mērci un Parmas sieru;
  5. Cep cepeškrāsnī aptuveni 25 min.
  6. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi