Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Veģetārā lazanja itāļu gaumē

2013. gada 28. novembris
Foto: Lelde Stībele
Pagatavošana
120 min
1. Pagatavo Bešamela mērci: vidējā katliņā silda sviestu, līdz tas izkūst. Pievieno miltus un maisa, līdz masa ir vienmērīga, bez kunkuļiem, vāra aptuveni 6-7 minūtes.
2. Silda pienu, kad tas vārās, pievieno 1 glāzi sviesta masas. Šo masu patstāvīgi jauc, līdz tā ir vienmērīga un tad atkal liek vārīties uz 30 sekundēm, pievieno sāli un muskatriekstu un noliek malā.
3. Pagatavo veģetāro mērci: uz pannas uzlej olīveļļu un gabaliņos sagrieztus sīpolus. Atstāj sīpolus cepties uz lēnas uguns līdz 2-3 min. Pievieno kubiciņos vai plānās šķēlēs sagrieztus burkānus, baklažānu, kabačus. Gatavo 15 min., pievieno tomātu mērci, sāli un glāzi ūdens. Gatavo vismaz 20 min.
4. Katru no lazanjas plāksnītēm 1 min. vāra karstā ūdenī. Kad lazanjas plāksnītes ir izvārītas, paņem cepamtrauku un uzziež 2 karotes ar Bešamela mērci uz tā. Ieziestajā traukā kārto 6 lazanjas plāksnītes, tām pa virsu bagātīgi pārklāj veģetāro mērci, tad Bešamela mērci un Parmas sieru. Atkal pa virsu kārto 6 plāksnītes un atkārto iepriekšējo soli. Atkal virsū liek 6 plāksnītes, taču šoreiz pa virsu klāj tikai Bešamela mērci un Parmas sieru;
5. Cep cepeškrāsnī aptuveni 25 min.
6. Labu apetīti!
Uz augšu