Sākums > Receptes > Salāti

Augļu un dārzeņu salāti "saulriets"

2013. gada 28. novembris
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
20 min
1. Bieti izvāra vai uzcepam folijā, līdz tā ir gatava;
2. Uz rīves sagriež bieti planās šķēlēs. Tieši to pašu izdara ar sieru un bumbieri;
3. Banānu sagriež planās šķēlēs un uzreiz apmērcē citronu sula, lai tas nepaliek melns;
4. Katliņā liek divas saujas ķiršu, pievieno cukuru, etiķi un pāris ēdamkarotes ūdens, lai izveidojas mērcīte salātiem. Visu pavāra aptuveni 3 minūtes. Sarīvētās biešu šķēlītes ieliek katliņā pie ķiršiem, lai savelkas garšas;
5. Porciju šķīvjos kārtām liek sastāvdaļas: biešu šķēles, bumbieris, siers, banāni. Šādi kārto divās kartās;
6. Uzlej ķiršu sulu, uzliek ķiršus. Apkaisa ar mandeļu skaidiņām un vēl nedaudz rīvētā siera.
7. * Bietes lieliski garšo kopā ar sulīgo bumbieri un saldo banānu, siers ir lielisks akcents, burvīgi papildina salātus.
8. * Ķiršu skābums ir perfekta mērcīte izteiktajai bietes garšai. Tieši tāpat mandeles slāpē izteiksmīgo bieti.
9. Labu apetīti!
Uz augšu