Augļu un dārzeņu salāti "saulriets"

Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 1 neliela sarkanā biete
  • Banāns
  • Bumbieris
  • 40 g Džiugas siers
  • Svaigi vai saldēti kirši
  • 1 tēj. k. etiķis 5% (piemēram, ābolu)
  • 1 tēj. k. cukurs
  • 1 ēd. k. mandeļu skaidiņas (katrai porcijai)
  • 1 ēd. k. citrona sula

Pagatavošana

20 min.
  1. Bieti izvāra vai uzcepam folijā, līdz tā ir gatava;
  2. Uz rīves sagriež bieti planās šķēlēs. Tieši to pašu izdara ar sieru un bumbieri;
  3. Banānu sagriež planās šķēlēs un uzreiz apmērcē citronu sula, lai tas nepaliek melns;
  4. Katliņā liek divas saujas ķiršu, pievieno cukuru, etiķi un pāris ēdamkarotes ūdens, lai izveidojas mērcīte salātiem. Visu pavāra aptuveni 3 minūtes. Sarīvētās biešu šķēlītes ieliek katliņā pie ķiršiem, lai savelkas garšas;
  5. Porciju šķīvjos kārtām liek sastāvdaļas: biešu šķēles, bumbieris, siers, banāni. Šādi kārto divās kartās;
  6. Uzlej ķiršu sulu, uzliek ķiršus. Apkaisa ar mandeļu skaidiņām un vēl nedaudz rīvētā siera.
  7. * Bietes lieliski garšo kopā ar sulīgo bumbieri un saldo banānu, siers ir lielisks akcents, burvīgi papildina salātus.
  8. * Ķiršu skābums ir perfekta mērcīte izteiktajai bietes garšai. Tieši tāpat mandeles slāpē izteiksmīgo bieti.
  9. Labu apetīti!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Salāti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi