Zemesriekstu sviesta īriss

Sastāvdaļas

  • 230 g nesālīts sviests
  • 230 g zemesriekstu svests
  • 1 tēj. k. vaniļļas ekstrakts
  • 450 g pūdercukurs

Pagatavošana

140 min.
  1. Samaisa sviestu un zemesriekstu sviestu palielā bļodā, ko drīkst likt mikrovoļņu krasnī, un apklāj to ar pārtikas plēvi;
  2. Bļodu silda mikroviļņu krāsnī 2 minūtes augstā tempratūrā. Tad samaisa un vēlreiz silda 2 minūtes augsta temperatūrā. (bļodu no mikroviļņu krāsns ārā jāņem uzmanīgi, jo bļoda būs ļoti,ļoti karsta.);
  3. Maisījumam pievieno vaniļļas ekstraktu un pūdercukuru un samaisa ar koka karoti. Masa ar laiku sāks palikt grūtak samaisāma un zaudēs savu spīdumu;
  4. Izklāj masu ar sviestu iesmeretā pannā/platē (apm. 20x20cm), kurā ieklāts cepamais papīrs. Pārklaj virsmu ar cepamo papīru un ievieto ledusskapī uz apmēram divām stundām;
  5. Atdzisušo masu sagriež apmēram 2x2 cm lielos gabaliņos, kurus varat uzglabāt gaisa necaurladīgā traukā apmēram nedēļu.
  6. Labu apetīti!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi