Sākums > Receptes > Deserti

Zemesriekstu sviesta īriss

2013. gada 20. novembris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
140 min
1. Samaisa sviestu un zemesriekstu sviestu palielā bļodā, ko drīkst likt mikrovoļņu krasnī, un apklāj to ar pārtikas plēvi;
2. Bļodu silda mikroviļņu krāsnī 2 minūtes augstā tempratūrā. Tad samaisa un vēlreiz silda 2 minūtes augsta temperatūrā. (bļodu no mikroviļņu krāsns ārā jāņem uzmanīgi, jo bļoda būs ļoti,ļoti karsta.);
3. Maisījumam pievieno vaniļļas ekstraktu un pūdercukuru un samaisa ar koka karoti. Masa ar laiku sāks palikt grūtak samaisāma un zaudēs savu spīdumu;
4. Izklāj masu ar sviestu iesmeretā pannā/platē (apm. 20x20cm), kurā ieklāts cepamais papīrs. Pārklaj virsmu ar cepamo papīru un ievieto ledusskapī uz apmēram divām stundām;
5. Atdzisušo masu sagriež apmēram 2x2 cm lielos gabaliņos, kurus varat uzglabāt gaisa necaurladīgā traukā apmēram nedēļu.
6. Labu apetīti!
Uz augšu