Kārtainie cepumi "flamingo"

Sastāvdaļas

  • Apakšējai kārtai:
  • 175 g miltu
  • 100 g sviesta
  • Šķipsniņa vanilīncukura
  • 1 /2 citrona miziņa
  • 50 g cukura
  • 2 olu dzeltenumi
  • Virsējai kārtai:
  • 3 olu baltumi
  • 125 g cukura
  • 40 g alojas kartupeļu cietes (var izmantot arī citu firmu kartupeļu cieti)
  • 100 g maltu riekstu vai mandeļu
  • Ievārījums

Pagatavošana

60 min.
  1. Sviestu saputo ar cukuru un garšvielām, pa vienam iemaisa olu dzeltenumus.
  2. Iesijā miltus.
  3. Viegli un ātri samīca mīklu, un ieliek ledusskapī uz 1 stundu. Izveltnē puscentimetra biezumā, liek uz cepamā papīra. Apzieš ar ievārījumu.
  4. Olu baltumus saputo, pamazām pievienojot cukuru.
  5. Pieliek kartupeļu cieti, riekstus.
  6. Masu pārklāj ievārījumam.
  7. Cep mērenā karstumā (180 c*) apmēram 20 minūtes.
  8. Kāmēr vel silta ar veidnītēm izspiež cepumus.
  9. Atdzisušus apspiež ar šokolādes glazūru, ko pagatavo, ūdens peldē izkausējot tumšo šokolādi un pievienojotmazlietiņ augu eļļas
  10. Lai labi garšo... :)

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi