Kartupeļu pankūkas - viegli pagatavojamas

Kartupeļu pankūkas - viegli pagatavojamas
Foto: Depositphotos
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 1 variantam:
  • 250 g kartupeļu
  • 50 g piena
  • 15 g kviešu miltu
  • Sāls
  • 25 g tauku (cepšanai)
  • 2 variants:
  • 200 g kartupeļu
  • 50 g vārītu kartupeļu
  • 25 g piena
  • 15 g kviešu miltu
  • 1 /2 olas
  • Sāls
  • 25 g tauku (cepšanai)

Pagatavošana

30 min.
  1. 1 variants:
  2. Kartupeļus nomizo, noskalo un uz smalkās sakņu rīves sarīvē. Sarīvētiem kartupeļiem nospiež sulu, pārlej verdošu pienu(masa kļūst gaišāka, un zūd īpatnējā zaļo kartupeļu garša) un izmaisa.
  3. Pēc tam pieliek sāli, kartupeļu cieti, kas rodas, nospiesto sulu nostādinot, kviešu miltus un samaisa.
  4. Masu ar karoti liek uz pannas sakarsētos taukos, izlīdzina un cep no abām pusēm brūnu.
  5. 2 variants:
  6. Kartupeļus sarīvē, nospiež sulu, pārlej verdošu pienu un samaisa. Tad pievieno vārītus, saspaidītus vai gaļasmašīnā samaltus kartupeļus, nostādināto cieti, olu, kviešu miltus, sāli un sastrādā.
  7. Masu ar karoti liek uz pannas sakarsētos taukos un cep.
  8. Kartupeļu pankūkas pasniedz karstas, tikko ceptas, ar brūkleņu ievārījumu vai skābo krējumu, izkarsētu sviestu.
  9. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi