Sākums > Receptes > Zupas

Zaļā zupa ar nūdelēm

2013. gada 28. oktobris
Foto: Līva Šaliņa
Pagatavošana
45 min
1. Nomazgājiet pavasara sīpolus, notīriet un sagrieziet gredzenos. Kartupeli nomazgājiet, nomizojiet un sagrieziet kubiņos.
2. Lielā katlā sakarsējiet eļļu. Pavasara sīpolus apcepiet tajā caurspīdīgus. Nomizojiet ķiploku un piespiediet klāt.
3. Pievienojiet kartupeļus un visu pārlejiet ar buljonu. Pēc tam zupu uzvāriet, uzlieciet katlam vāku un uz lēnas uguns turpiniet vārīt vēl apmēram 20 minūtes.
4. Pa to laiku lielā udens daudzumā, kam pievienota sāls, novāriet fusilli nūdeles saskaņā ar instrukciju uz iesaiņojuma. Nomazgājiet petersīļus, nopuriniet lieko ūdeni, lapiņas noplūciet no kātiem. Pētersīļus sakapājiet un pievienojiet zupai. visu sakuliet biezenī.
5. Nūdeles nokāsiet, strauji noskalojiet aukstā ūdenī un ļaujiet notecēties. Pievienojiet nūdeles un vīnu. Pēc garšas pielieciet sāli un piparus. Zupu lejiet uzsildītos šķīvjos, pārkaisiet piparus, rotājiet ar rozmarīnu.
6. Kaltēts rozmarīns kā garšviela ir tikpat piemērots kā svaigais, taču kaltētam garša ir intensīvāka. Lai tā aromātu vēl pastiprinātu, rozmarīna skujiņas ar pirkstiem smalki saberziet.
7. Variants:
8. Pētersīļus vietā lieliski garšo arī kārvele vai rukola. Savukārt nūdeles varat aizstāt ar kartupeļiem. Tādā gadījumā vajadzīgs divreiz vairāk kartupeļu nekā norādīts receptē un pirms biezeņa sakulšanas pusi no kartupeļu kubiņiem jāizņem no zupas. Pēc tam zupu sakuliet biezenī un pievienojiet veselos kartupeļu gabaliņus.
9. Labu apetīti!
Uz augšu