Ātrā formas maize

Ja jums labāk garšo salda maize, mīklai papildus piejauc vēl 5 - 6 ēdamkarotes medus, 1 tējkaroti kanēļa, kā arī 150 g rupji sasmalcinātu valriekstu.

Sastāvdaļas

  • 250 g miltu ar kviešu dīgstiem
  • 250 g rupja maluma kviešu miltu
  • 1 paciņa cepamā pulvera
  • 3 olas
  • 2 ēd. k. olīveļļas
  • 3 ēd. k. kukurūzas dīgstu eļļas
  • 1 tējk. sāls
  • 250 g skābā krējuma
  • Taukvielas formas ieziešanai

Pagatavošana

65 min.
  1. Cepeškrāsni iepriekš uzkarsē līdz 200 °C. Abu veidu miltus kopā ar cepamo pulveri ieber bļodā un samaisa.
  2. Citā bļodā sakuļ olas. Pievieno olīveļļu un kukurūzas dīgstu eļļu un samaisa ar olām, garšai pievieno sāli.
  3. Iegūto masu sajauc kopā ar skābo krējumu, lēni lej klāt miltiem, visu sastrādājot ar rokas miksera mīklas jaucēju, līdz izveidojas viendabīga, vijīga mīkla.
  4. Ietauko maizes formu, iepilda tajā pagatavoto mīklu un nogludina virsu.
  5. Maizi cep karstā cepeškrāsnī (180 °C) 45 - 50 minūtes. Gatavību kontrolē ar koka irbulīti. Ja mīkla vairs nelīp pie irbulīša, izņem maizi no krāsns un ļauj tai uz paliktņa brīdi atdzist. Sagriež maizi pāris centimetrus biezās šķēlēs.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi