Sākums > Receptes > Brokastis

Brokastu pārsteigums - olas, spināti

2013. gada 24. oktobris
Foto: vija asma
Pagatavošana
20 min
1. Sāk ar olu pagatavošanu. Zemā katliņā liek vārīties ūdeni, kuram pievieno apmēram 1.5 ēd. k galda etiķi 9%.
2. Kad ūdens sācis vārīties ar ēdamkaroti strauji maisot veido virpuli katla viducītī un kamēr virpulis griežas, jāpaspēj iesist ola iekšā tieši tai virpulītī. Ūdens griešanās neļauj olai izplūst pa visu katliņu un etiķis satur kopā. Tā vāra, kamēr oliņa jau smuki balta no vienas puses un apgriež uz otru pusi.
3. Gatavības pakāpe tāda pati kā vārītām olām, ja vēlas mīkstu dzeltenumiņu, vāra mazāk, ja cietu vāra ilgāk. :) Olas vāra pa vienai!
4. Gatavas uzliek uz virtuves dvielīša vai šķīvīša, lai notek liekais ūdens. Kamēr oliņas vāras sāk gatavot spinātus.
5. Uz pannas uzliek kriksīti sviestiņu un uzber spinātus, gandrīz visu paciņu, atstājot dažas lapiņas dekorēšanai.
6. Pannai uzliek vāku un ļauj spinātiem sautēties. Tie ir gatavi līdz ko ir palikuši mīksti un skaisti zaļi. Nepārsautēt! Jo zaudēs krāsu un garšu!
7. Gatavos spinātus notecina no liekā šķidruma un kārto uz šķīvīša vainagveidā, nedaudz lielākā, kā būs oliņas. Uz spinātiem liek gatavas notecinātas olas un apkārt veido dekorāciju.
8. Svaigu gurķi sagriež ripiņās un veido mazu iegriezumu, iegriezuma vietā gurķi ieloka un izkārto vēdeklītī 2 vietas uz šķīvja.
9. Marinēto gurķi sagriež garenās plānās šķēlītēs, pārlokot uz pusēm, garumā kārto uz šķīvja.
10. Tomātiņus zigzag iegriež ar nazītī, pa vidu un pārdalot uz pusēm būs puķītes, kuras arī izkārto pēc savas patikas. Visam klāt pievieno salocītas salami ripiņas un spinātu lapiņas.
11. Tostermaizi grauzdē un ļauj tai atdzist, tad uzsmērē sviestiņu un sagriež stienīšos. Izkārtojums ir pēc jūsu izvēles, kā arī produkti dekorēšanai, tās var būt gan dilles, gan pētersīļi, gan puravi, gan paprika, kas katram labāk garšo.

Labu apetīti!
Uz augšu