Ķirbja kūka ar dzērvenēm

5 1

Sastāvdaļas

  • 600 g ķirbis
  • 1 bundža iebiezinātais piens ar cukuru
  • 2 olas
  • 100 -150g mannas
  • 1 paciņa vanilīna cukura
  • 1 ēdamkarote citrona sulas
  • 60 g sviests
  • Šķipsniņa sāls
  • Sauja dzērveņu
  • Ja vēlas var pievienot arī avenes un šokolādes gabaliņus. Ar ogām un šokolādi garšo lieliski

Pagatavošana

90 min.
  1. Ķirbi nomizo un sagriež mazos gabaliņos.
  2. Liek katliņā un uzlej nedaudz ūdens, sautē kamēr ķirbis paliek mīksts.
  3. Ķirbi atdzesē. Tad to sastampā vai sakuļ ar mikseri/blenderi. Es iztiku ar sastampāšanu.
  4. Pievieno iebiezināto pienu. Visu samaisa, pievieno mīkstu sviestu, olas, cukuru, sāli, mannu, citrona sulu un rūpīgi sakuļ.
  5. Iejauc ogas, šokolādi vai ko sirds kāro un samaisa. Lej cepamajā pannā (man ir 21 cm) un liek uzsildītā cepeškrāsnī uz 150 grādiem. Cep 1 stundu. Iedurot kūkā (es parasti to daru ar sērkociņu), ja mīkla nelīp, tad ir gatavs.
  6. Ņemam ārā un atdzesējam.
  7. Ļoti garšīgi ir arī pārliet pāri vaniļas mērci.
  8. Labu apetīti!

Komentāri

Zane 2016. gada 14. oktobris 10:51
Jā, ķirbju mannā biezputriņa, bet garda - ar svaigām lielogu dzērvenēm, kuras sagrieztas uz pusēm un 50 gramiem melnās šokolādes no iekšpuses sanāca ļoti garda! Ja nezina, ka tur ir ķirbis, grūti pateikt, tāpēc ļoti izdevīga bērniem! :)
Jo īpaši man garšoja silta un iedomājoties par plombīra saldējumu - tas varētu būt varen labi!
Līga 2016. gada 28. marts 16:50
Teikšu godīgi–uzbriedusi ķirbju mannā biezputra kūkas formā.
Mārīte 2014. gada 26. septembris 19:00
DIKTI VIENKĀRŠA recepte + gardi, ne pārāk saldi, ne pārāk trekna un neveselīga un viegli sagriezt, sevišķi nākamajā dienā...es gan dzērveņu vietā liku konservētus persikus, bet ļooooooti garšīgi iznāca...jau 2. reizi taisu....tagad ar konservētiem ķiršiem un mazliet šokolādi....

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize