Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Ķirbja kūka ar dzērvenēm

Ķirbja kūka ar dzērvenēm

FOTO: Zannda T.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 600 g ķirbis
  • 1 bundža iebiezinātais piens ar cukuru
  • 2 olas
  • 100 -150g mannas
  • 1 paciņa vanilīna cukura
  • 1 ēdamkarote citrona sulas
  • 60 g sviests
  • Šķipsniņa sāls
  • Sauja dzērveņu
  • Ja vēlas var pievienot arī avenes un šokolādes gabaliņus. Ar ogām un šokolādi garšo lieliski
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

90 min.
  1. Ķirbi nomizo un sagriež mazos gabaliņos.
  2. Liek katliņā un uzlej nedaudz ūdens, sautē kamēr ķirbis paliek mīksts.
  3. Ķirbi atdzesē. Tad to sastampā vai sakuļ ar mikseri/blenderi. Es iztiku ar sastampāšanu.
  4. Pievieno iebiezināto pienu. Visu samaisa, pievieno mīkstu sviestu, olas, cukuru, sāli, mannu, citrona sulu un rūpīgi sakuļ.
  5. Iejauc ogas, šokolādi vai ko sirds kāro un samaisa. Lej cepamajā pannā (man ir 21 cm) un liek uzsildītā cepeškrāsnī uz 150 grādiem. Cep 1 stundu. Iedurot kūkā (es parasti to daru ar sērkociņu), ja mīkla nelīp, tad ir gatavs.
  6. Ņemam ārā un atdzesējam.
  7. Ļoti garšīgi ir arī pārliet pāri vaniļas mērci.
  8. Labu apetīti!
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Samarkandas plovs

Samarkandas plovs

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas