Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Rupjmaizes kūka

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 8 olas
  • Nepilna glāze cukura
  • 1 tēj.k. kanēļa
  • 1 /2 paciņa rudzu rīvmaize ( Lāču)
  • Apm. 300 ml saldais krējums (ar mazo paciņu 200 ml, man šķiet, ir drusku knapi)
  • Brūkleņu ievārījums vai svaigi saberztas brūklenes ar cukuru vai medu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

50 min.
  1. Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumu saputo ar cukuru, kanēli.
  2. Rudzu rīvmaizi samaļu kafijas dzirnaviņās (lai arī Lāču rīvmaize ir gana smalka, pievienojot samaltu rīvmaizi kūka kļūst gaisīgāka) un iemaisa olu dzeltenumos.
  3. Beigās iecilā saputotus olu baltumus.
  4. Masu lej formā un cep līdz iebakstot ar kociņu, tas neaplīp.
  5. Biskvītu atdzesē un pārgriež uz pusēm.
  6. Apakšējo kārtu apsmērē ar brūkleņu ievārījumu un apm. 1/3 putukrējuma (sakults ar nedaudz cukura). Liek virsū otru biskvīta kārtu un apsmērē virsiņu un sānus ar atlikušo putukrējumu.
  7. Ja grib, var rotāt ar rīvētu šokolādi, šokolādes skaidiņām, brūklenēm. Rotātu vai nerotātu, šo kūku mūsmājās un visur, kur aizvedu to kā ciemakukuli, apēd acumirklīgi, gardi laizīdamies un brīnīdamies.
  8. Lai garšo arī Jums!
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Tunča salāti ar vārītiem kartupeļiem

Tunča salāti ar vārītiem kartupeļiem

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas