Sākums > Receptes > Konservējumi

Paradīzes ābolu kompots

2013. gada 12. septembris
Foto: Normunds Janne-Janovs
Pagatavošana
120 min
1. Lielākos augļus ar ezīti vai koka irbuli sadursta, lai pasterizēšanas laikā neplaisātu miziņa (es griezu četrās daļās un neko nebakstīju).
2. Uzvārītā cukura sīrupā liek sagatavotos auglīšus un karsē tik ilgi, kamēr tie kļūst elastīgi.
3. Ābolus ar putu karoti izņem no sīrupa, pilda izkarsētā burkā. Pārlej ar to pašu cukura sīrupu. Ja sīrups ir duļķains, to iepriekš filtrē.
4. Pasterizē 80°C temperatūrā: 0,5 litru burkas 15 minūtes, litra burkas — 20 minūtes un 3 litru burkas — 30 minūtes. Tālāk rīkojas kā parasti.
5. Lai labi garšo!
Uz augšu