Paradīzes ābolu kompots

Sastāvdaļas

  • 2 kg paradīzes āboli
  • 1 l ūdens
  • 300 -500 g cukurs
  • 1 -3 g citronskābes
  • Daudzums apmēram 3 litru burkai

Pagatavošana

120 min.
  1. Lielākos augļus ar ezīti vai koka irbuli sadursta, lai pasterizēšanas laikā neplaisātu miziņa (es griezu četrās daļās un neko nebakstīju).
  2. Uzvārītā cukura sīrupā liek sagatavotos auglīšus un karsē tik ilgi, kamēr tie kļūst elastīgi.
  3. Ābolus ar putu karoti izņem no sīrupa, pilda izkarsētā burkā. Pārlej ar to pašu cukura sīrupu. Ja sīrups ir duļķains, to iepriekš filtrē.
  4. Pasterizē 80°C temperatūrā: 0,5 litru burkas 15 minūtes, litra burkas — 20 minūtes un 3 litru burkas — 30 minūtes. Tālāk rīkojas kā parasti.
  5. Lai labi garšo!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konservējumi


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi