Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konservējumi Paradīzes ābolu kompots

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 2 kg paradīzes āboli
  • 1 l ūdens
  • 300 -500 g cukurs
  • 1 -3 g citronskābes
  • Daudzums apmēram 3 litru burkai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

120 min.
  1. Lielākos augļus ar ezīti vai koka irbuli sadursta, lai pasterizēšanas laikā neplaisātu miziņa (es griezu četrās daļās un neko nebakstīju).
  2. Uzvārītā cukura sīrupā liek sagatavotos auglīšus un karsē tik ilgi, kamēr tie kļūst elastīgi.
  3. Ābolus ar putu karoti izņem no sīrupa, pilda izkarsētā burkā. Pārlej ar to pašu cukura sīrupu. Ja sīrups ir duļķains, to iepriekš filtrē.
  4. Pasterizē 80°C temperatūrā: 0,5 litru burkas 15 minūtes, litra burkas — 20 minūtes un 3 litru burkas — 30 minūtes. Tālāk rīkojas kā parasti.
  5. Lai labi garšo!
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Vistu akniņu  un paprikas siltie salāti

Vistu akniņu un paprikas siltie salāti

Konservējumi

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas