Mazkaloriju ātrā šokolādes kūka

5 1

Sastāvdaļas

8 porcijas
  • 80 g pilngraudu kviešu milti
  • 100 g brūnais cukurs
  • 40 g nesaldināts tumšais kakao pulveris
  • 125 ml paniņas
  • 1 liela ola
  • 125 ml stipra melnā kafija
  • 1 /2 tēj.k. cepamais pulveris
  • 1 /4 tēj.k. sāls
  • 2 tēj.k. rapšu eļļa
  • 1 tēj.k. vaniļas esence (var arī pievienot vēl 1 tk mandeļu esenci un/vai 1 tēj.k. ruma esenci)
  • Dekorēšanai pūdercukurs un 150 g svaigas avenes
  • P.S. minētie daudzumi paredzēti apaļai veidnei ar 23 cm diametru, veidnei ar 26 cm diametru ieteicams taisīt 1.5 porciju mīklas.

Pagatavošana

60 min.
  1. Lai pagatavotu mīklu, jāsasmērē tikai viena bļoda! Kopējais gatavošanas laiks 45 - 65 min, atkarīgs cik ātri vai lēni darbojies virtuvē.
    Lai pagatavotu mīklu, jāsasmērē tikai viena bļoda! Kopējais...
  2. 1) Bļodā samaisa miltus, kakao, brūno cukuru, sāli un cepamo pulveri.
  3. 2)Ar karoti iemaisa paniņas, kafiju, olu, eļļu un vaniļas/mandeļu/ruma esenci. Masu kārtīgi saputo ar mikseri.
  4. P.S. Attēlā redzams, ka es olas putoju atsevišķi un pievienoju pēdējās, bet tas nav jādara. Gribēju izmēģināt vai kūkas konsistence mainīsies vai nē. Nemainās.
    P.S. Attēlā redzams, ka es olas putoju atsevišķi un pievieno...
  5. 3) Ieklāj cepampapīru, ietauko veidni. Lej mīklu veidnē un liek cepties 180 grādos 30 - 35 min. Kūkai jābūt mitrai, tāpēc pārcept nav vēlams. Kad gatavs, ņem ārā un noliek10 min atdzist, tad noņem malas un atstāj kūku atdzist līdz istabas temperatūrai (30 min - 1h).
  6. 4) Izmantojot sietiņu pārkaisa ar pūdercukuru un dekorē ar svaigām avenēm.
  7. Lai izdodas un labi garšo!

Komentāri

Profila foto
Renée 2016. gada 16. oktobris 10:17
Alvita, cik atceros, tad mīkla nebija pārāk šķidra, bet nebija arī bieza.
aivita źogota 2016. gada 13. septembris 17:48
Kāda bija jāsanāk mīklai?jo man sanāca tāda diezgan škidra
liene salivana 2016. gada 12. jūlijs 21:18
Ja protams kad var. Es ari ta izmeginaju.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize