Rīsu, vistas un baklažānu ēdiens

4 1

Sastāvdaļas

  • 5 vistas stilbiņi (bez kauliem)
  • 1 baklažāns, nelielos gabaliņos
  • 1 /2 puķkāposts, sadalīts galviņās
  • 1 šķēlēs sagriezts sīpols
  • 250 g ķiršu tomāti
  • 500 g vidēji gari rīsi
  • 1.5 - 1,5 l karsta vistas buljona
  • 1 /2 tējk. kumīna
  • Svaigi melnie pipari pēc garšas
  • Jūras sāls pēc garšas

Pagatavošana

40 min.
  1. Pannā sakarsē eļļu un atsevišķi apcep sīpolus, puķkāpostus un baklažānus. Noliec malā.
  2. Rīsus rūpīgi noskalo, nosusini, pieber garšvielas.
  3. Pannā sakarsē eļļu un liec cepties vistu stilbiņus, un apcep zeltaini brūnus.
  4. Lielā katlā vispirms ieliec apceptos sīpolus un sagrieztos tomātus, tad plānu kārtiņu rīsu, pēc tam – baklažānus un ziedkāpostus, vēl vienu kārtu rīsu, tad vistu stilbiņus un virspusē vēlreiz rīsus.
  5. Vistas buljonu uzvāri, pievieno sāli un pārlej sautējumam tā, lai to pilnīgi nosegtu, un uzliec vāku. Uz lēnas uguns sautē, līdz rīsi uzsūkuši visu šķidrumu.
  6. Ar koka lāpstiņu sautējumā veido iedobes, atkal uzliec vāku un sautē vēl apmēram 10 minūtes.
  7. Ņem lielu paplāti un uz tās, apgriežot katlu otrādi, novieto sautējumu. Pasniedz karstu.
  8. Labu apetīti!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni