Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Rīsu, vistas un baklažānu ēdiens

2013. gada 7. augusts
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
40 min
1. Pannā sakarsē eļļu un atsevišķi apcep sīpolus, puķkāpostus un baklažānus. Noliec malā.
2. Rīsus rūpīgi noskalo, nosusini, pieber garšvielas.
3. Pannā sakarsē eļļu un liec cepties vistu stilbiņus, un apcep zeltaini brūnus.
4. Lielā katlā vispirms ieliec apceptos sīpolus un sagrieztos tomātus, tad plānu kārtiņu rīsu, pēc tam – baklažānus un ziedkāpostus, vēl vienu kārtu rīsu, tad vistu stilbiņus un virspusē vēlreiz rīsus.
5. Vistas buljonu uzvāri, pievieno sāli un pārlej sautējumam tā, lai to pilnīgi nosegtu, un uzliec vāku. Uz lēnas uguns sautē, līdz rīsi uzsūkuši visu šķidrumu.
6. Ar koka lāpstiņu sautējumā veido iedobes, atkal uzliec vāku un sautē vēl apmēram 10 minūtes.
7. Ņem lielu paplāti un uz tās, apgriežot katlu otrādi, novieto sautējumu. Pasniedz karstu.
8. Labu apetīti!
Uz augšu