Biezpiena kūka ar ogām

2013. gada 3. augusts
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
80 min
1. Cepumus sadrupina.
2. Izkausē sviestu, pievieno cepumiem.
3. Masu ieklāj kūkas formā.
4. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Olu baltumus saputo (nav jāpievieno ne cukurs, ne citas piedevas).
5. Bļodā sajauc biezpienu ar olu dzeltenumiem, vaniļas cukuru, cukuru un miltiem.
6. Samaisa.
7. Pievieno saputotus olu baltumus.
8. Atkal samaisa.
9. Lej masu pa virsu cepumiem, liek cepeškrāsnī. Jācep, līdz biezpiens paliek nedaudz brūngans, bet jāskatās, lai kūka nav vēl jēla. Es cepu apmēram pusstundu 160 grādos, bet precīzi nezinu.
10. Kad kūka gatava, rotā to ar ogām pēc izvēles - zemenēm, mellenēm, avenēm u.c.
11. * Ogas kūkai piedod skābumiņu, tāpēc tie, kam garšo ļoti saldas kūkas, ogas var arī nelikt.
12. Labu apetīti!
Uz augšu