Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Pasta ar dārzeņiem un šķiņķi

Pasta ar dārzeņiem un šķiņķi

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 250 g īsu nūdeļu (tauriņu, spirālīšu, gliemežvāku)
  • 1 sīpols
  • 1 daiviņa/s daiviņa
  • 250 g šampinjonu
  • 2 burkāni
  • 2 mazi cukini
  • 2 ēd. k. kausēta sviesta
  • 0.25 l dārzeņu buljona
  • 100 g biezpiena ar garšaugiem
  • Sāls
  • Pipari
  • 1 tējk. kapāta timiāna
  • 150 g vārīta šķiņķa
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

45 min.
  1. Nūdeles apmēram 10 minūte vāra lielā sālsūdens daudzumā un pēc tam nokāš.
  2. Sīpolus un ķiplokus nomizo un smalki sagriež.
  3. Šampinjonus viegli noberzē mitrā dvielī, saīsina kātiņus. Atkarībā no lieluma šampinjonus sagriež uz pusēm vai četrās daļās.
  4. Notīrītus burkānus, cukīni nomazgā un atbrīvo no kātiņa un ziedu pamatnes. Uz rupjās rīves sarīvē burkānus un cukīni.
  5. Pannā sakarsē taukvielas, ieliek cepties sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno un 5 minūtes cep ķiplokus un šampinjonus.
  6. Pievieno buljonu un biezpienu, maisa, līdz biezpiens izkusis.
  7. Pieliek burkānus un cukīni, sajauc.
  8. Pievieno sāli, piparus un timiānu un 5 minūtes cep.
  9. Šķiņķim nogriež taukumu, sagriež to strēmelītēs un kopā ar nūdelēm iecilā dārzeņos.
  10. Uzsilda un pasniedz kopā ar zaļajiem salātiem.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Saldā šokolādes desa jeb "Saldā brunete"

Saldā šokolādes desa jeb "Saldā brunete"

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas