Sākums > Receptes > Deserti

Panna cotta ar plūmju mērci

2013. gada 17. jūlijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Deserts rudenīgās noskaņās
Pagatavošana
30 min
1. Vaniļas pāksti gareniski pāršķeļ, izkasa no tā sēkliņas. Vaniļas pāksti un sēkliņas kopā ar saldo krējumu un cukuru ieliek katliņā un uz vidēji lielas uguns 10 minūtes lēni vāra. Želatīna plāksnes uz 5 minūtēm iemērc aukstā ūdenī.
2. Katliņu ar krējumu noņem no uguns, izņem no tā vaniļas pāksti.
3. Želatīnu nospiež un maisot izšķīdina krējumā. Pievieno rīveto citronu miziņu.
4. Sagatavoto masu iepilda veidnītēs un atdzesē. Pēc tam uz 6 stundām ieliek ledusskapī, lai saželē.
5. Mērces pagatavošanai plūmēm izņem kauliņus un sagriež gabalinos. Liek katlā, pievieno cukuru un vīnu, uzvāra un uz vidēji lielas uguns 10 minūtes lēni vāra..
6. samiksē viendabīgā biezenī (varat atstāt dažus lielākus gabaliņus dekorācijai).
7. Atdzesē un, ja nepieciešams, pieliek klāt vēl mazliet cukuru.
8. Veidnītes uz īsu brīdi iemērc karstā ūdenī, desertu izgāž uz škīvja un pārlej ar mērci, dekorē ar šokolādes skaidiņām un pūdercukuru.
9. Labu apetīti!
Uz augšu