Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Tītara fileja ar ananasiem

2013. gada 17. jūlijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
100 min
1. Gaļu noskalo aukstā ūdenī, nosusina un sagriež 2 cm lielos gabaliņos.
2. Ingveru nomizo un smalki sarīvē. Sajauc pārtikas cieti, šeriju, sojas mērci, ingveru, cukuru un šķipsniņu sāls.
3. Gaļu ielik marinādē un 1 stundu marinē ar vāku nosegtā traukā.
4. Pavasara sīpoliem noņem apvītušos lociņus un sakņu pamatni, sīpoliņus nogriež, sagriež četrās daļās, lociņus sagriež ripiņās, daļu no lociņiem noliek sāņus.
5. Ananasu sagatavo sekojoši: augšgalā nogriež zaļās lapas un apakšgalā - 2 cm biezu šķēli. Mizu nomizo platās joslās un izņem palikušās acis.
6. Augli gareniski sadala četrās daļās, izgriež cieto vidu un augļu mīkstumu sagriež gabaliņos.
7. Pannā sakarsē eļļu. Kārtīgi sacep sīpolu un lociņus kopā ar ananasa gabaliņiem, pēc tam noņem no pannas.
8. Pannā liek gaļu ar visu marinādi un, patstāvīgi maisot, cep 5 minūtes. Pievieno sautētos sīpolus un ananasu, pielej buljonu.
9. Uzliek vāku un uz lēnas uguns turpina sautēt 1 minūti.
10. Pēc garšas pievieno cukuru, sāli. Pārkaisa pāri ēdienam atlikušos lociņus un pasniedz ar rīsiem.

Labu apetīti!
Uz augšu