Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Ābolu - kazeņu drumstalu maize

2013. gada 6. jūlijs
Foto: Russell Hobbs
Pagatavošana
60 min
1. Vispirms pagatavo drumstalas. Ievieto visas sastāvdaļas Russell Hobbs ILLUMINA virtuves kombainā un smalcina tik ilgi, līdz iegūtā masa atgādina lielas maizes drupačas.
2. Kūkas pagatavošanai ietauko 2 x 20cm kūku formas, ieklāj cepamo papīru un uz malām uzkaisa nedaudz miltu.
3. Lielā bļodā ieliek margarīnu, sviestu un cukuru. Saputo visu, izmantojot Russell Hobbs ILLUMINA rokas mikseri, līdz masa kļūst viegla un gaisīga.
4. Pakāpeniski pievieno saputotās olas, nepārtraukti maisot masu.
5. Iesijā bļodā miltus un ar lāpstiņu iemaisa tos masā. Kad viss ir samaisīts, pievieno apmēram trešo daļu smalcināto ābolu, 100 g kazeņu, vaniļas ekstraktu un iecilā masā.
6. Sadala iegūto mīklu divās vienādās daļās, ielej sagatavotajās cepšanas formās un pārkaisa ar divām trešdaļām sagatavoto drumstalu.
7. Cep jau uzkarsētā krāsnī ar 190°C, vai 170°C, ja darbojas ventilators, gāzes cepeškrāsnī – 4. atzīme, apmēram 20-25 minūtes. Pēc 15 minūtēm kūku pārbauda.
8. Kad kūka gatava, tai būtu jāpaceļas, jākļūst zeltaini brūnai un jāatgūst forma, ja tajā iedur pirkstu. Izņem to no krāsns un ļaujiet atdzist.
9. Atlikušos ābolus samaisa ar ēdamkaroti cukura, uzkarsējiet un ļaujiet atdzist.
10. Sviesta krēms – uzputo sviestu, pūdercukuru un kanēli, izmantojot Russell Hobbs ILLUMINA rokas mikseri, līdz masa kļūst viegla un gaisīga.
11. Kad kūka ir pilnībā atdzisusi, uz vienas no tām uzklāj ābolus un divas trešdaļas sviesta krēma un uzliek virsū otru daļu kūkas.
12. Ar dekorēšanas nazi uzklāj atlikušo sviesta krēmu uz kūkas virsmas un izdekorē ar atlikušajām drumstalām un kazenēm.
13. Šī kūka ir ideāla uzkoda pie tējas un vislabāk to pasniegt istabas temperatūrā.
14. Labu apetīti!
Uz augšu