Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Tumšās šokolādes - čili pīrāgs

2013. gada 6. jūlijs
Foto: Russell Hobbs
Pagatavošana
60 min
1. Lai pagatavotu mīklu, sakuliet kopā sviestu, cukuru un vaniļu, izmantojot Russell Hobbs ILLUMINA rokas mikseri, pievienojiet olu un kārtīgi uzputojiet.
2. Iesijājiet miltus un kukurūzas miltus bļodā ar jau gatavo masu un kārtīgi samaisiet, lai iegūtu mīklu. Ietiniet pārtikas plēvē un uz vismaz 30 minūtēm ielieciet ledusskapī.
3. Kad mīkla ir gatava, izrullējiet to uz ar miltiem pārkaisītas virsmas apmēram 5 mm plānu un izveidojiet formu, izmantojot 22cm lielu kūkas formu, un ielieciet to ledusskapī uz 10 minūtēm. Atlikušo mīklu var sasaldēt.
4. Uzkarsējiet krāsni līdz 210°C, vai 190°C, ja darbojas ventilators, gāzes cepeškrāsnī – 6. atzīme.
5. Kūkas formā ieklājiet cepamo papīru un piepildiet to ar cepamajām smaguma pupiņām.
6. Uzlieciet uz uzkarsētās kūkas formas un cepiet apmēram 10 minūtes. Tad samaziniet temperatūru līdz 190°C, vai 170°C, ja darbojas ventilators, gāzes cepeškrāsnī – 4. atzīme un cepiet vēl 5 minūtes.
7. Uzmanīgi izņemiet cepamās pupiņas un cepiet vēl 10 minūtes, līdz mīkla kļūst zeltaini brūna. Izņemiet no krāsns un ļaujiet atdzist.
8. Izkausējiet 50 g tumšās šokolādes un ar otiņu iesmērējiet kūkas formas malas ar to.
9. Sasmalciniet 2 tumšās šokolādes plāksnes Russell Hobbs ILLUMINA virtuves kombainā un smalciniet, līdz iegūstat apmēram ½ cm lielus gabalus. Ielieciet tos lielā bļodā. Tas būs jādara vairākos piegājienos.
10. Lai pagatavotu olu krēma pamatni, krūzē viegli sablenderējiet veselu olu un olas dzeltenumu, izmantojot Russell Hobbs ILLUMINA rokas blenderi, tikai tik daudz, lai tos samaisītu.
11. Katliņā uzkarsējiet saldo krējumu, pienu un čili pārslas, uzvāriet masu un ielejiet olu maisījumā, nekavējoties samaisot visu.
12. Labu apetīti!
Uz augšu