Mans zemeņu našķis

Sastāvdaļas

  • 1 paciņa klasiskie selgas cepumi
  • 180 g sviests
  • 200 g biezpiens
  • 200 g saldais krējums
  • 300 g cukurs
  • 1 kg zemenes
  • 250 g cukurs
  • 1 paciņa želantīns
  • Tortes dekorēšanai:
  • 300 g zemenes
  • 1 paciņa želantīns
  • 200 g cukurs

Pagatavošana

400 min.
  1. Gatavoju šādi: Tortei pildījumam paredzēto želantīnu uzbriedina.
  2. Tad selgas cepumus sablenderē, sviestu izkausē, samīca selgas cepumu masu. Ņem tortes formu, tajā ieliek cepamo papīru, tortes formā veido tortes pamatni no selgas cepumu masas. To liek ledusskapī kamēr gatavoju pildījumu.
  3. Pildījums: zemenes nomazgā,sagriež 4 daļās, pārber ar cukuru (250g), ļauj zemenēm ievilkties.
  4. Biezpienam veic pirmapstrādi, tam pievieno pusi no tam paredzētā cukura. Saldo krējumu puto putukrējumā, tam pievienojot atlikušo cukuru, zemenes ar sulu (100 g atstājot dekorēšanai), visu saputo.
  5. Želantīnu izkausē ūdens peldē, to pievieno saldam krējumam pakāpeniski, to putojot. Šim krēmam pievieno biezpienu un visu vēlreiz kārtīgi saputo.
  6. Ņem tortes formu un liek to uz selgas cepumu masas, izlīdzina un atkal uz ledusskapi 2 stundas lai sastingst.
  7. Želantīnu dekorēšani uzbriedina.
  8. Ņem dekorēšanai paredzētās zemenes, nomazgā, pārgriež uz pusēm un 2 lielākās zemenes griežu dekoratīvi, visu kārtoju uz krēma.
  9. Tad ņemu zemeņu suliņu, 150g ūdens, uzvāru, pievienoju cukuru, nogaršuju, atdzesēju to. Atdzisušai pievienoju izkausētu-atdzesētu želantīnu.
  10. Leju želeju uz zemenēm un krēma, lieku ledusskapī uz 3stundām, lai sastigst.
  11. Labu apetīti!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi