Šokolādes,siera kūka

2013. gada 24. jūnijs
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
180 min
1. Gatavaojam sieru:
2. Lejam pienu kaltā, pievienojam dzērvenes, cukuru, vaniļas cukuru, piparmētra lapiņas.
3. Pa to laiku sakuļam krējumu, biezpienu un olas līdz viendabīgai konsistencei kopā ar kurkumu un no piena izņemtām piparmetra lapiņām..
4. Kad piens uzkarsis, bet vel nevārās, lejam iekšā krējuma maisījumu, maisam.
5. Gaidam līdz atdalās sūkalas.
6. Lejam siera massu caurdurī, kur ievietota marle.
7. Kārtīgi notecinam sūkalas.
8. Iesmērējam trauku ar sviestu, dibenā liekam cepamā papīra gabaliņu, jo formai nenoņemas malas. Liekam sieru formā, izlīdzinam. Atdzesējam un liekam ledusskapī uz nakti.
9. Lūk, gatavais siers.
10. Gatavaojam biskvītu:
11. Olas putojam ar cukuru līdz krēmīgai masai.
12. Pievienojam kanēli, ingveru, kakao un medu, visu saputojam.
13. Pielejam eļļu, izmaisam, pievienojam kviešu miltus, saputojam.
14. Lielā glāzē ieliekam sodu un uzlejam alu, viss sāks putoties un celties augšā, lejam mīklā, pievienojam rudzu miltus. Visu pēdējo reizi saputojam.
15. Lejam ietaukota formā.
16. Cepam iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 180 grādiem ap 45 minūtēm, pārbaudam gatavību iedurot kociņu vai sausu nazi. Ja iznāk sauss, mīkla nepielīp, tad gatavs.
17. Biskvītu atdzesējam zem dvieļa.
18. Izņemam no formas un atdzisušu pārgriežam horizontali uz pusēm.
19. Kamēr cepas biskvīts, gatavojam krēmu:
20. Alu ielejam katliņā, pievienojam šokolādi, karsējam maisot līdz šokolāde izkūst.
21. Olu un dzeltenumus samaisam ar cukuru un miltiem.maisam ar putojamo slotiņu līdz massa bez kunkuliem.
22. Lejam maisot karsto alu ar šokolādi.izmaisam un liekam karsēties uz mazas uguns.
23. Maisot karsējam līdz massa sabiezē.
24. Gatavu krēmu atdzesējam.
25. Saputoajm sviestu ,ieputojam atdzisušo krēmu.
26. Biskvīta vienu ripu smērējam ar 1/3 daļu krēma, liekam virsū otru biskvīta ripu un apsmērējam ar atlikuso krēmu augšu un sānus.
27. Sānus apbēru ar drupačām.
28. Liekam virsū gatavo sieru.
29. Ar caurspīdīgo želeju pielipināju zemenes.
30. Gatavojam kausu:
31. 2 olas baltumus putojam ar šķipsniņu sāli līdz izveidojas putas. Pievienojam cukuru un turpinam putot līdz tas izkūst, pievienojam citronskābi. Putojam līdz stingram putām.
32. Ieputojam mīkstu sviestu.
33. Tad ieputojam kviešu miltus.
34. Krējumu samaisam ar pienu. Lejam pusi olu masā un putojam.
35. Pēc tam ieputojam rīsu miltus ar cepamo pulveri un atlikuso piena, krējuma maisījumu.
36. Lieka mīklu mazos keksa trauciņos. Man sanāca divi trauciņi.
37. Cepam ap 180 grādiem ap 20 minūtem.
38. Gatavojam olu baltuma krēmu:
39. Želatīnam uzlejam 30ml ūdeni, uzbriedinam.
40. Olas baltumu putojam ar šķipsniņu sāli līdz izveidojas putas. Pievienojam 2 ēd.k cukuru un turpinam putot līdz tas izkūst, pievienojam citronskābi. Putojam līdz stingram putām.
41. Uz pannas uzliekam 5 ēd.k cukuru un 2 ēd.k ūdeni vāram sīrupu. Kad sīrups paliek viegli staipīgs izslēdzam un iemaisam uzbriedušo želatīnu.
42. Nepārtraukti putojot lejam sīrupu olu baltumos.
43. Putojam līdz kārtīgi stingram putām, ka nekrīt nost no slotiņām.
44. Abus gatavos mini keksus pārgriežu horizontāli uz pusēm apsmērēju ar zemeņu džemu un uzliku vienu uz otra.
45. Dāmu pirkstiņus pielīmējam ar olu baltuma krēmu un ar atlikušo krēmu uztaisam putas.
46. Jāņu īpašā torte gatava.
47. Maiga, krēmīga, ļoti aromātiska torte.
48. Lūk, arī kauss šķērsgriezumā.
49. Labu apetīti!
Uz augšu