Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Līgo vakara šašliks ar asumiņu

2013. gada 22. jūnijs
Foto: jurka
Pagatavošana
30 min
1. Recepte vienkārša un ātra, par pamatu tiek izmantota cūkas kakla karbonāde.
Foto: jurka
2. Sākumā jāsamizo sīpoli, sīpolu nekad nav par daudz, var ņemt tikpat, cik gaļa.
Foto: jurka
3. Sīpolus sašķērēju ar rīvi, lai veiklāk, klāt viens čilli, ja nav domāts bērniem, tad uz katru gaļas kilogramu var vilkt pusotru piparu, manā gadījumā bija 1 un 1/4 pipara uz 1.8 kg gaļas, tur attiecīgi klāt ēdamkarote (bez kaudzes) sāls un šķipsna cukura un ēdamkarote normālas olīveļļas. Gaļu klāt neliekam vēl!
4. Sākumā sīpoli ar garšvielām tiek samīcīti ar rokām, līdz sāk izdalīties sula un sāls tiešā veidā iedarbojas visupirms uz sīpoliem, nevis tieši uz gaļu. (Cits varaints - Sīpolus izlaiž caur gaļas maļamo mašīnu, notecina sulu un tajā peldina gaļu, domāju, ka varētu būt ok arī tāds variants, jo sīpola sula jau tieši ir tas, kas mīkstina gaļu.)
Foto: jurka
5. Kad sīpoli kārtīgi izmīcīti, tikai tad to sajaucam ar gaļu.
Foto: jurka
6. Kārtīgi izmīcīt visu un ledusskapī uz 24h, lai smuki paspēj ievilkties.
Foto: jurka
Uz augšu