Baklažānu kārtojums ar koriandra krēmu

3 1

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 4 pētersīļu zariņi
  • 4 mazi baklažāni
  • Olīveļļa
  • 50 g sķēlītēs sagriezta speķa
  • 200 ml saldais (putojamais) krējums
  • 3 tēj.k. saspiestu koriandra sēklas
  • Smalki melnie pipari
  • Sāls

Pagatavošana

60 min.
  1. Pētersīļus nomazgājiet un nosusiniet, atdaliet lapiņas no kātiņiem.
  2. Baklažānu sagrieziet gareniski 4 vienādās biezuma šķēlēs.
  3. Pannā uzkarsējiet 2 ēd.k. eļļas un katru baklažāna sķēli 1-2 minūtes apcepiet no vienas puses, tad apgrieziet un pārlejiet ar ūdeni.
  4. Samaziniet cepšanas karstumu, uzlieciet pannai vāku un sautējiet, līdz viss ūdens iztvaikojis.
  5. Pielejiet pannā vēl vienu ēd.k. eļļas un cepiet baklažānu sķēles vēl 1 minūti, tad no pannas nonemiet.
  6. Viegli apcepiet speķa šķēles (5min.).
  7. Krējumu kuliet ar elektrisko putotāju dažas minūtes, līdz putas ir stingras, bet ne cietas (tas labi izdodas, ja krējums ir auksts). Pievienojiet sāli un piparus, viegli iecilājiet koriandra sēklas. Uz šķīvja veidojiet kārtojumu:
  8. lieciet baklažāna šķēli, uz tās dažas pētersīļu lapiņas un koriandra krēma kārtu, tad otru baklažāna šķēli, krēma kārtu un mazliet speķa šķēlīšu, tad trešo baklažāna šķēli.
  9. Uz tās dažas pētersīļu lapiņas, 2 vai 3 speķa šķēlītes un pēdējo krēma kārtu un visbeidzot ceturto baklažāna šķēli.
  10. Šādi pagatavojiet 4 porcijas un tūliņ pasniedziet.
  11. Labu apetīti!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni