Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Ceptas paipalas ar žāvētiem augļiem un šalotes sīpoliem

2013. gada 29. marts
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
60 min
1. Cepeškrāsnī iepriekš sakarsējiet lidz 240 C temperatūrai.
2. Bļodiņā sajauciet olu ar pienu, maizes sķēlēm nogrieziet garoziņas, iemērciet sķēles olu un piena maisījumā.
3. Vīģes un aprikozes sagrieziet ļoti smalkos gabaliņos.
4. Riekstus ātri samaliet dzirnaviņās, lai izveidojas rupji-graudains pulveris.
5. Ar dakšiņu saspaidiet izmirkušo baltmaizi, pievienojiet sagrieztos augļus, rozīnes, pusi rīvmaizes un pusi malto riekstu.
6. Visu samaisiet, pievienojiet sāli un piparus.
7. Ar šo maisījumu piepildiet paipalas un katru paipalu lieliem dūrieniem aizšujiet ciet.
8. Apziediet paipalas ar eļļu un lieciet karstumizturīgā traukā.
9. Mazā trauka sajauciet atlikušo rīvmaizi ar malto riekstu atlikumu, pievienojiet sāli, piparus un ar šo maisījumu pārkaisiet paipalas.
10. Šalotes sīpolus nemizotus sarindojiet ap paipalām. Traukā ielejiet nepilnu glāzi ūdens.
11. Cepeškrāsns temperatūru samaziniet līdz 230 C un cepiet paipalas 40 minūtes, pēc 20 minūtēm apgrozot.
12. Pēc tam iegrieziet vienā paipalā līdz kaulam: gaļai jābūt baltai. Ja tā ir sārta, tad cepiet vēl 10 minūtes.
13. Labu apetīti!
Uz augšu