Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Cepti groziņi ar aplesīnu, āboliem un rozīnēm

Kolekcijas: Veģetārās
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 200 g sviests\margarīns
  • 185 g cukurs
  • 4 olas
  • 250 g milti
  • 2 tējkarotes cepamais pulveris
  • 1 apelsīns (nav obligāti)
  • 1 ābols (nav obligāti)
  • Pus glāze rozīņu (nav obligāti)
  • 1 ēdemkarote milti (liek tad, ja grib piedevās rozīnes)
  • Formiņas mīklai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Ieslēdz un noregulē cepeškrāsni uz 200 grādiem. Bļodā liec mīkstu sviestu vai margarīnu kopā ar cukuru un rūpīgi samaisi ar karoti. Vari izmantot elektrisko mikseri.
  2. Mazā bļodiņā saputo olas tad pakāpeniski iemaisi tās mīklā. Samaisi miltus un cepamo pulveri, pievieno arī tos.
  3. Noskalo un nosusini apelsīnu. Sarīvē to uz smalkās rīves tieši mīklā. Nomazgā ābolu un sarīvē uz raupjās rīves - arī tieši mīklā .
  4. Rozīnes sajauc ar 1 ēdamkaroti miltu un pievieno mīklai. Milti vajadzīgi, lai rozīnes, cepot groziņus nenogrimtu apakšā.
  5. Mīklu ar ēdamkaroti liec papīra veidnītēs. Tās nav jāpiepilda līdz pašai augšai, jo tad mīklai cepoties kāps pāri malām.
  6. Groziņus liec uz cepamās plāts, plāti - cepeškrāsnī pa vidu. Cep apmēram 15 min. Gatavību ar adāmadatu. Iedur adatu viena groziņa vidū. Ja mīkla izvelkot adatu, nelīp tai klāt groziņi ir gatavi.
  7. Labu apetīti! :)
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Zefīra kārtojums ar zemenēm un putukrējumu

Zefīra kārtojums ar zemenēm un putukrējumu

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 7. jūlijs 11:48 7.07 11:48
Kabaču sezonas starts - gatavojam vienkārši (1)
10 receptes

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas