Sākums > Receptes > Deserti

Baltie bezē cepumiņi

2013. gada 16. februāris
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
130 min
1. Sakuļ putās olas baltumu, pieliek šipsnu sāls
2. Pakāpeniski pievieno cukuru
3. Pievieno šķipsniņu vaņiļas cukura
4. Atkal visu sakuļ un pievieno 1/2 tējkaroti etiķa
5. Uz katru olu, pievieno 1 tējkaroti kukurūzas cietes
6. Kuļ kamēr iegūst stingru konsistenci (apagāžot bļodu otrādi, nekas nekrīt ārā)
7. Uzkarsē krāsni uz 100 grādiem
8. Liek uz cepampapīra. Var izmantot konditorejas tūtiņu, bet ja tādas nav var likt ar karotīti mazas pļeckiņas.
9. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī 100 grādos uz pusotru stundu
10. Pēc pusotras stundas cepumiņi ir gatavi un tos var servēt uz šķīvja.
11. * Cepumi nav jācep, bet gan jākaltē!
12. Lai labi garšo!
Uz augšu