Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cūkgaļas karbonāde ar medu (alternatīva ierastajam pagatavošanas veidam)

2013. gada 12. februāris
Foto: Gundars (Barada)
Pagatavošana
70 min
1. Sveicināti Draugi! Lasot, šeit un arī citur, ievietotās receptes sastopos tikai ar gaļu kura klapēta ar gaļas āmurīti! Pilnīgi iespējams, ka kautko arī esmu palaidis garām. Ja tā taisiet skandālu!
2. Tagad nedaudz no vēstures. Es un, domāju ka, daudzi no jums kopš bērnu dienām svētku dienu rītos pamostaties no dīvainām skaņām kas nāk no virtuves. O jā! Tur mamma klapē gaļu! Dod pa galdu tā, ka skan visa māja! Šādi mēs tiekam pie pārliecības, ka savādāk gaļu pagatavot nemaz nevar. Iespējams, ka tas tā arī ir. Tomēr ne visa gaļa pakļaujas šādām izdarībām. Atļaušos piedāvāt savu risinājumu.
3. Tad nu sāksim.
4. Ņemam gaļas gabalu – noņemam ādu un sagriežam šķēlēs. Piebildīšu, ka šajā gadījumā nav nozīmes griezt pa vai pret šķiedru. Šķēles biezums – ne plānāks kā 2 cm. Tad sākas pats interesantākais. Šķēli nevis klapē, bet gan iegriež krusteniski režģī no abām pusēm. Iegriezuma dziļums ap 2 – 3 mm.
5. Šādi sagatavoto gaļu liek traukā, ieziež ar medu, sāli, pipariem un liek pastāvēt. Citā traukā ieberam miltus (var izmantot arī rīvmaizi, bet tad cepot gaļai izveidojas pārāk kraukšķīga garoziņa un arī uz pannas veidojas nosēdumi kuri, ja daudz jācep, periodiski jānotīra).
6. Gaļu liekam miltos un iecilājam līdz no tās vairs neizdalās mitrums.
7. Milti ir sagājuši iegriezuma vietās, un nekas vairs pie rokām nelīp.
8. Tālāk jau viss kā ierasts. Eļļu sakarsē līdz cepšanas temperatūrai un liek gaļu cepties.
9. Man patīk cept bez vāka jo tad gaļa iegūst zeltaini – brūnu nokrāsu.
10. Cepšanas beigās var nedaudz paturēt zem vāka.
11. Garnīrs? Tas jau pēc paša vēlēšanās un gaumes.
12. Ko es, ar to visu, gribēju pateikt. Šādi gatavot var jebkuru daļu no cūciņas. Neatkarīgi vai tā ir pavēdere vai pavisam cīpslains gabals. Gaļa sanāk mīksta un sulīga.
13. Lai veicas! Un lauziet stereotipus!
14. P.S. Bildes sekos!
Uz augšu